ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un steag tricolor imens, de 300 metri a unit simbolic, sâmbătă, Republica Moldova cu România la podul de peste Prut de la Sculeni. Evenimentul s-a dorit o rememorare a Podurilor de Flori din anii 1990, potrivit unui comunicat de presă al organizației Acțiunea 2012.

„România n-a avut graniță la Prut”, „Unire!”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, „Chișinău și București – două inimi românești”, „Basarabia e România” sunt câteva dintre mesajele scandate astăzi pe podul de peste Prut de la Sculeni, în cadrul unei acțiuni a organizațiilor unioniste de pe ambele maluri ale râului care acum reprezintă granița dintre România și Republica Moldova.

Unioniștii anunță că aceasta a fost avanpremiera pentru o acțiune de mare anvergură la Prut, care va avea loc pe 11 iulie: Podul de oameni, la care sunt așteptați să participe toți cetățenii de pe ambele maluri ale râului.

După acțiunea de la Sculeni, participanții din Chișinău au mers la Iași, unde au întins o horă în Piața Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

Inițiativa a aparținut BUN — Blocului Unității Naționale, mai precizează comunicatul.