ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a pierdut cetățenia moldovenească. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a publicat pe Twitter o poză cu decretul de retragere a cetățeniei.

Site-ul Deschide.md scrie ca Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova.

 

 

 

În document nu este trecută și soția fostului președinte. Se înțelege astfel că Maria Băsescu are în continuare de cetățenia moldovenească.Fostul președinte al României Traian Băsescu și soția acestuia au obținut cetățenia Republicii Moldova pe 9 iunie 2016. Ei au solicitat cetățenia moldovenească și au depus la 8 martie o cerere în acest sens la președinția de la Chișinău.

Băsescu declara încă în iulie 2013, după o vizită în Republica Moldova, că după ce își va termina mandatul de președinte al României va cere, "poate", cetățenia moldovenească în semn de respect și dragoste pentru Republica Moldova și oamenii ei.

Tot în aprilie 2015, Băsescu a fost decorat de președintele Nicolae Timofti cu ordinul "ștefan cel Mare", decorația militară supremă a Republicii Moldova.


Distincția i-a fost acordată "în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea stabilității, securității și democrației în regiune și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securității și asigurării ordinii publice", potrivit președinției de la Chișinău.