ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Traian Băsescu depune jurământul pentru a deveni cetățean moldovean. Totuși, fostul președinte a afirmat că s-ar putea să nu poată vota în turul 2 al alegerilor pentru că mai există o procedură de îndeplinit privind actele.

„La ora 16 depun jurământul la ambasada Republicii Moldova. Nu înseamnă că primesc și actele total, este o procedură de trimitere a actelor la Chișinău și de acolo se vor întorce și actele de identitate. Sper să reușesc să îndeplinesc formalitățile până pe 13. Oricum voi fi un suporter public fără rezerve al Maiei Sandu pentru alegeri" a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a pronosticat că în turul doi, Maia Sandu va ieși câștigătoare cu 53% din voturi și că tinerii vor ieși la vot în număr mai mare și vor întoarce diferența de 10% de după primul tur.

„Cred că va fi un succes pentru Maia Sandu și am făcut și un pronostic, va câștiga cu 53%. Pentru că în fază inițială la o țara atât de mică, au fost vreo 9 candidați, tinerii au așteptat să vină turul 2 ca soluție decisivă. Sunt convins că vor participa la vot, mai ales că în România sunt circa 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova și cetățeni ai României, care se află aici, iar pe teritoriul României sunt 9 secții de votare, suficiente pentru ca fiecare să se deplaseze la vot dacă ține la țara lui și la direcția spre Vest" a completat fostul șef de stat.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova are loc pe 13 noiembrie și îi opune pe candidatul socialist Igor Dodon și candidatul pro-european Maia Sandu.

Traian Băsescu, înainte de depunerea jurământului pentru a deveni cetățean moldovean: "Voi fi un suporter public fără rezerve al Maiei Sandu în alegerile prezidențiale"