ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Satul natal al lui Igor Dodon a votat sâmbătă o declarație simbolică de Unire cu România, informează media de peste Prut. 
 
Peste 500 de localnici din Sadova, între care primarul și mai mulți consilieri, și-au pus semnătura pe document, precizează sursa citată.
 
Interesant este că luna trecută, Igor Dodon a publicat o listă cu 53 de localități care ar fi semnat declarații de „condamnare a acțiunilor antistatale”, iar prima semnatară era chiar... Sadova. Deocamdată, președintele moldovean nu a comentat ce s-a întâmplat sâmbătă în satul său natal. 

Din Republica Moldova au fost prezenți peste o sută de primari, viceprimari și consilieri. Cu toții au semnat declarația.

700.000 de locuitori din Republica Moldova au dobândit până acum cetățenia română. Demersurile sunt, însă, anevoioase, spun autoritățile, motiv pentru care în rezoluția adoptată se solicită ca cetățenii din țara vecină să primească odată cu depunerea jurământului și actele de identitate. În mod normal, acest lucru durează între șase luni și trei ani.