ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rețeaua de restaurante moldovenești La Plăcinte, care funcționează și în România, face propagandă pro-rusă. Clienților restaurantelor din Moldova le sunt prezentate informații trunchiate, parcă scrise de Stalin.

"Ce vedeți în imagini nu sunt pagini din vreun manual de rusificare sau ceva. Ci sunt pliantele care se află pe mesele din restaurantele La Plăcinte, din Moldova. În cazul în care nu știați, citiți cum poporul moldovean este moldovean și limba este moldovenească și cum a suferit sute de ani sub ocupație românească, fiind eliberat de marele și bunul popor sovietic, în pauzele în care răscoalele nu erau înăbușite în sânge de către invadatorii români", scrie bloggerul Cetin, cel care a descoperit pliantele.

Compania La Plăcinte face parte din lanțul Andy’s Pizza, lanț deținut, în acte, de omul de afaceri moldovean Andrei Tranga. Conform lui Cetin, se pare că în afacere este implicat și Oleg Voronin, fiul fostului președinte pro rus Vladimir Voronin

În București există 6 restaurante La Plăcinte, unul la Iași și alte două la Brașov. În luna martie a acestui an s-a deschis și un restaurant La Plăcinte în Sibiu, iar în curând se va deschide încă unul la Brașov.


 Sursa foto: cetin.ro