ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul președinției Republicii Moldova a fost schimbat astfel încât „limba moldovenească” este una dintre cele trei limbi în care poate fi accesat site-ul, alături de engleză și rusă. Înlocuirea sintagmei „limba română” cu „limba moldovenească” are loc la două zile după ce Igor Dodon a depus jurământul în calitate de președinte al Moldovei.

În timpul mandatului precedentului președinte, Nicolae Timofti, site-ul putea fi accesat în trei limbi: română, rusă și engleză, transmite deschide.md.

De asemenea, a fost postată pe site biografia lui Igor Dodon unde, la secțiunea limbi vorbite, alături de rusă, engleză și franceză, este trecută „limba moldovenească (nativă)”.

 În anul 2013, Curtea Constituțională a Moldovei a decis că limba română este limba de stat a republicii, întrucât limba română apare în Declarația de Independență din august 1991, document ce are o forță juridică mai mare decât Constituția în care, la articolul 13, se stipulează că limba de stat este limba moldovenească.

Potrivit deschide.md, Igor Dodon a depus jurământul, vineri, pe o variantă a Constituției care include, în primele pagini, și Declarația de Independență.