ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin și-a încheiat vizita în Republica Moldova, după ce a vizitat inclusiv regiunea separatistă Transnistria, informează Radio Chișinău.

Rogozin s-a întâlnit cu premierul moldovean Pavel Filip, cei doi abordând ultimele evoluții din agenda bilaterală, potrivit unui comunicat de presă al executivului.

"Premierul Pavel Filip a salutat reuniunea copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, menționând interesul Republicii Moldova pentru amplificarea relațiilor comerciale și investiționale cu partenerii din Federația Rusă și, în special, pentru reluarea exportului produselor moldovene pe piața rusă.

Un alt subiect al discuției l-a constituit reglementarea conflictului transnistrean. În acest context, părțile au pledat pentru promovarea în continuare a negocierilor în formatul 5+2, salutând reluarea recentă la Berlin a discuțiilor", scrie Agerpres.

În timpul vizitei la Tiraspol, Rogozin spusese că militarii ruși din cadrul forței de ocupație a Transnistriei vor rămâne mult timp regiune. Vorbind despre încercările autorităților moldovene de a împiedica accesul militarilor ruși în regiunea separatistă, vicepremierul rus a declarat că 'tancurile nu au nevoie de vize'.

Rogozin a promis ajutor necondiționat autorităților separatiste transnistrene, afirmând că Transnistria "poate conta mereu pe umerii largi ai Rusiei', după cum scrie presa locală, citată de portalul Moldova.org.