ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul român Vlad Cubreacov a primit interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei.Anunțul a fost făcut publică de către Ruslan Storojuk, șeful Securității Ucrainene din regiunea Cernăuți. Un alt român, Viorel Patrichi, a primit și el aceeași sancțiune.

Reamintim că după limitarea drastică a dreptului românilor de a învăța în limba proprie, Kiev-ul s-a pus pe anchetarea centrului „Eudoxiu Hurmuzachi” pe motiv că avea materiale care arătau apartenența Bucovinei de Nord și a Herței la România.

Informația a fost făcută publică chiar de către Vlad Cubreacov.

„Aflu cu perplexitate abia acum, dintr-o știre dată publicității alaltăieri, 16 ianuarie 2019, că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) mi-a interzis intrarea în această țară. Faptul interdicției a fost adus la cunoștință publică, într-o conferință de presă, de către Ruslan Storojuk, șef al Secției SBU din regiunea Cernăuți. Interdicția i s-a aplicat și domnului Viorel Patriche (probabil este vorba despre domnul Viorel Patrichi), menționat cu numele în conferința de presă, dar și altor doi cetățeni români. Cele comunicate de către șeful Secției SBU din regiunea Cernăuți se rezumă la următoarele: ”За розповсюдження матеріалів уніоністського змісту заборонено в'їзд громадянам Румунії Віорелу Патріке та Владу Кубрякову” / ”Pentru răspândirea materialelor având conținut unionist le este interzisă intrarea cetățenilor României Viorel Patriche și Vlad Cubreacov”.

Alte detalii nu-mi sunt cunoscute. Întrucât conferința de presă ținută de șeful Secției SBU din regiunea Cernăuți a fost una de bilanț, reflectând activitatea respectivei structuri în anul 2018, presupun că interdicția de intrare în Ucraina mi-a fost aplicată anul trecut. De-a lungul anilor, SBU le-a aplicat mai multor jurnaliști români interdicția de intrare în Ucraina. Au existat cazuri când aceste interdicții au fost ridicate urmare a unor procese de judecată intentate Serviciului de Securitate al Ucrainei”, a scris Cubreacov pe facebook.

Vlad Cubreacov este un neobosit luptător pentru unitatea României, activând de 30 de ani de ambele părți ale Prutului.