ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de oameni au fost așteptați la Chișinău, la marșul care marchează împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cei prezenți la eveniment s-au adunat inițial la un miting în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", unde au cerut unirea celor două state.

Idealul unirii cu România i-a scos în stradă mai ales pe tinerii din Republica Moldova. Convinși că vor trăi mai bine sub tricolor, se gândesc deja la beneficii.Platformele unioniste din Republica Moldova și România s-au unit sub un singur organism denumit Sfatul Țării 2, un for creat la Chișinău pentru a lucra la strategii care să apropie cele două țări cu scopul final al reunirii în 2018.
 
"Unirea este inevitabilă pentru că așa vrea Dumnezeu, însă de noi depinde cât de repede se va produce aceasta. Țara întregită este cea mai mare avere pe care o putem lăsa copiilor noștri, iar Prutul niciodată nu a fost o graniță și nu trebuie să fie frontieră între românii de aici și românii de acolo", a declarat, citat de Moldpres, Nicolae Dabija, reprezentant al așa-numitului grup de inițiativă al Sfatului Țării 2.

Potrivit Platformei Unioniste Acțiunea 2012, 50.000 de persoane au participat duminică la cel mai amplu marș unionist de la Chișinău. 

Participanții la marș au salutat constituirea Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în 2018.

„Suntem din ce în ce mai mulți, iar vocea noastră se aude tot mai puternic. În această zi de sărbătoare, la împlinirea a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, avem de transmis un mesaj: vom spori eforturile pentru ca centenarul Unirii să ne găsească întregi ca neam”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Obținerea consensului politic prin care partidele politice parlamentare convin asupra ideii de îndeplinire a Reunificării, informarea partenerilor euroatlantici privind opțiunea națiunii române și explicarea avantajelor pe care Reîntregirea României ar aduce-o lumii transatlantice, aprobarea de către Parlamentul de la București a principiilor Reunificării sunt câteva etape ale Foii de parcurs pe care unioniștii le vor realiza până în 2018.