ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de oameni de știință danezi au descoperit dovezi convingătoare potrivit cărora un procent semnificativ din loturile de vaccin Pfizer-BioNTech BNT162b2 anti-COVID-19 distribuite în UE constau probabil din placebo, iar loturile non-placebo au provocat evenimente adverse severe mai mari decât cele normale, potrivit childrenshealthdefense.org.   

Oamenii de știință și-au publicat studiul în martie, reprezentând o scrisoare transmisă Jurnalului European de Investigații Clinice. BNT162b2 este vaccinul căruia i s-a acordat o autorizație de utilizare de urgență de către U.S. Food and Drug Administration și de către alte autorități.

Studiul nu a atras inițial atenția, dar recentele relatări din presă l-au scos la iveală.

Jurnalista Kim Iversen, care a vorbit miercuri despre studiu la „The Kim Iversen Show”, la descris ca fiind o „bombă”.

Iversen a menționat ca sursă un articol din Daily Sceptic, publicat tot miercuri, în care cinci oameni de știință germani pun la îndoială în mod public siguranța vaccinurilor.

Cercetătorii danezi au analizat vaccinurile Pfizer-BioNTech administrate în Danemarca între decembrie 2020 și ianuarie 2022 și au descoperit că loturile de vaccin Pfizer-BioNTech anti-COVID-19 ar putea fi împărțite în trei grupuri.

Două dintre cele trei grupuri au provocat primitorilor procente mai mari decât cele normale de evenimente adverse severe. Însă, în cazul celui de-al treilea grup de loturi, au fost raportate un total de zero evenimente adverse.

Cercetătorii au examinat și datele care indică ce loturi au fost inspectate și testate de către autoritățile de reglementare și au descoperit că aproape niciunul dintre loturile din cel de-al treilea grup – care nu au fost asociate cu evenimente adverse severe - nu a fost inspectat.

Potrivit lui Iversen, descoperirile arată că „multe dintre loturile de vaccin Pfizer administrate publicului – până la 30% – au fost placebo. Mai mult, dovezile indică faptul că autoritățile de reglementare știu asta și le administrează intenționat.”

Autorii studiului au scris:

Variația observată privind ratele SAE [evenimentelor adverse severe] și gravitatea [evenimentelor adverse] între loturile de vaccin BTN162b2 în acest studiu la nivel național a fost contrară ratei omogene așteptate și distribuției SAE între loturi.

În concluzie, rezultatele sugerează existența unui semnal de siguranță dependent de lot pentru vaccinul BNT162b2 și sunt justificate mai multe studii pentru a explora această observație preliminară și consecințele acesteia.

Potrivit lui Iversen, aceste rezultate înseamnă că „fie au supus în mod activ publicul unui experiment, fie au acoperit faptul că vaccinurile au avut numeroase efecte secundare”.

„Așa ar arăta placebo”

Oamenii de știință germani au discutat pentru prima dată despre rezultatele studiului danez săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni online germane, Punkt.Preradovic, găzduită de jurnalista Milena Preradovic.

Potrivit Daily Sceptic, ei au analizat modul în care „loturile folosite în Danemarca, reprezentate de punctele din grafic, se împart în esență în trei grupuri”.


Un set de loturi, denumite „loturi verzi”, care reprezintă peste 60% din eșantionul total, a determinat „un nivel moderat sau moderat-înalt de evenimente adverse asociate cu acestea”.

Mai exact, un eveniment advers sever a fost raportat la aproximativ 400 de doze din acest lot - mult mai mult decât rata evenimentelor adverse severe raportate pentru vaccinul antigripal.

Un alt set de loturi, denumite „loturi albastre”, a fost „asociat cu un nivel extraordinar de ridicat de evenimente adverse” - cu o rată a evenimentelor adverse severe raportate de 1 din 10 doze, reprezentând aproape 50% din decesele legate de vaccin asociate eșantionului.

Unele loturi din grupul „albastru” au avut o rată și mai mare de evenimente adverse severe: până la 1 din 6 doze.

Totuși, „loturile albastre” au fost administrate cel mai puțin în Danemarca, reprezentând mai puțin de 5% din numărul total de doze din eșantion. Acest lucru i-a determinat pe oamenii de știință să constate că „aceste loturi deosebit de rele se poate să fi fost scoase în ascuns de pe piață de către autoritățile de sănătate publică”.

Al treilea set de loturi, denumite „loturi galbene”, a reprezentat aproximativ 30% din numărul total de doze administrate în eșantion, dar au fost „asociate cu zero evenimente adverse suspectate”.

Gerald Dyker, Ph.D., profesor de chimie organică la Universitatea Ruhr din Bochum, Germania, și membru al echipei de cinci oameni de știință germani care au atras atenția cu privire la studiul danez, a sugerat că observatorii „răuvoitori” ar putea concluziona „așa ar arăta placebo”.

„De ce un anumit grup nu ar avea absolut niciun efect secundar?” s-a întrebat Iversen. „Acești oameni de știință au spus că singura dată când cineva primește [un vaccin fără efecte secundare] este în grupul de control. Acesta este grupul căruia i s-a administrat placebo.”

„Autoritățile de reglementare știau”

Daily Skeptic a relatat că, atunci când cercetătorii germani au comparat numerele loturilor cu datele disponibile public despre loturile de vaccin, „Au făcut descoperirea uluitoare că aproape niciunul dintre loturile inofensive, spre deosebire de loturile foarte rele și cele nu atât de rele, nu pare să fi fost supus vreunui test de control al calității”.

„Ceea ce au descoperit prin intermediul informațiilor publice... a fost că unele dintre ele au fost testate, iar altele nu”, a spus Iversen, constatând că fiecare lot din grupul „albastru” și aproape toate loturile din grupul „verde” au fost testate de către autorităților de reglementare și apoi au fost „distribuite publicului”.

Cu toate acestea, în cazul loturilor „galbene”, Iversen a spus că cercetătorii au descoperit că niciunul, cu excepția unuia, nu a fost testat de către autoritatea de reglementare.

Dyker i-a spus lui Preradovic: „Acest lucru ar confirma suspiciunea inițială că sunt probabil ceva de genul placebo”, un aspect subliniat în continuare de Iversen, care a spus:

„Cum este posibil asta? Care sunt șansele ca grupul care nu a produs niciun efect secundar, care arată ca un placebo, care arată ca o soluție salină, care sunt șansele ca niciunul dintre ele să nu fi fost testat cu excepția unuia, când toate celelalte au fost testate în celălalt grupuri, practic toate? Șansele sunt aproape zero.

Știți ce arată asta? Că autoritățile de reglementare au știut. Știau că nu trebuie să testeze soluția salină. Ar fi fost o pierdere de timp, așa că nu au făcut-o.

Și au distribuit-o către public, iar acestea au fost 30% dintre doze, acestea fiind placebo, iar ei știau că sunt placebo.”

Observând că s-au administrat mult mai multe doze din grupurile „albastru” și „verde”, Iversen a sugerat mai multe motive posibile pentru asta, și anume, cercetătorii cred că atunci când autoritățile de reglementare au constatat procentul mare de evenimente adverse severe în acele două grupuri, „au retras pe ascuns” acele loturi de pe piață „fără să spună nimănui”.

Referitor la grupul „albastru”, care a demonstrat un procent extraordinar de mare de evenimente adverse severe, Iversen a spus: „Este posibil ca aceasta să fi fost o formulă diferită [de vaccin] și să o fi lansat în timp ce experimentau pe oameni”.

Ea a spus că ar putea fi vorba de „un lot intenționat și au experimentat pe oameni, administrându-le această doză suplimentară care avea ceva diferit în ea”, „pentru că se pare că, întrucât le-au dat oamenilor placebo, au experimentat pe oameni.”

„Un alt lucru posibil este că au acoperit numărul masiv de efecte secundare”, a spus Iversen, adăugând că a existat „un număr scandalos de efecte secundare și singura modalitate de a le atenua și de a menține publicul calm a fost să le ofere placebo. În acest fel, rata generală a efectelor secundare va fi mult mai mică.”

Iversen a menționat că Danemarca are un sistem de raportare a evenimentelor adverse severe similar cu Sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS) din SUA.

S-a demonstrat istoric că VAERS raportează doar 1% dintre evenimentele adverse reale ale vaccinului

„În mod evident, aceste lucruri trebuie investigate și vrem să vedem că au loc aceste investigații și aici, în Statele Unite.

„Făceau aceste lucruri și unde procedau așa? Au anunțat oamenii că pot primi un placebo? … Erau oamenii conștienți că se aflau în esență într-un studiu clinic? Acesta este un test, ești un subiect de testare... și ei colectau date.

Acesta este un act criminal.”