ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul TV Costel Oprea l-a avut invitat la Nova Tv pe jurnalistul veteran Dorin Suciu, martor la pogromul anti-românesc de la Târgu Mureș, cu care a intrat direct în subiect: „Cum s-a ajuns din Harghita, din Covasna, cum s-a externalizat acest conflict și la Târgu Mureș?”

Dorin Suciu răspunde la obiect: „Fenomenul s-a petrecut în felul următor: atunci, în decembrie, s-a dorit pur și simplu disoluția Statului Român. Toate documentele istorice și analizele istoricilor duc spre această concluzie: s-a încercat inflamarea unui conflict militar între armată și securitate și pe acest fond o răscoală, o mișcare etnică. Acest demers n-a reușit.”

Vedeți Mihai Șora, virusul care a stârnit conflictul sângeros de la Târgu Mureș din 20 Martie 1990. DOCUMENTE ISTORICE

Un interviu, în exclusivitate, plin de suspans cu jurnalistul din Târgu-Mureș, Dorin Suciu, martor ocular al diversiunilor puse la cale de Ungaria, în Transilvania, înainte de Revoluție, în timpul evenimentelor din decembrie 1989 și continuate pe parcursul anului 1990, informează AFPRESS.

Citiți și Mihailă Cofar, românul mutilat pe viață de unguri la Târgu Mureș în 1990, a plecat, cuminte, la Ceruri. Statul actual și-a deschis larg porțile pentru afacerile de milioane de euro ale atacatorului lui, Ernő Barabás, patronul firmei HELL. Ultimele aplauze

Un scenariu de film de groază, cu crime și provocări, trafic de arme și de muniții, într-un spațiu al manevrelor agenților străini, sub controlul KGB. Relatări cu sufletul la gură, amintiri dureroase și destăinuiri pline de emoții ale unui ziarist de la TVR, care a trăit pe propria piele, acele vremuri tulburi.

Interviul nu se oprește aici, vom continua cu un nou episod. Video și montaj: Virginia Oprea. Realizator: Costel Oprea.

VIDEO: