ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Patriarh Daniel a fost pus într-o situație penibilă și teribilă de consilierii săi, între care cel supranumit de IPS Calinic „câinele Patriarhului”, Vasile Bănescu, a jucat rolul cel mai prost.

Pe lângă faptul că Patriarhul a decorat doi masoni, după ce s-a aflat acest lucru Patriarhia a retras doar unuia distincția patriarhală. Acum, când arătăm că s-a greșit, trebuie ca Bănescu să dea un nou Comunicat. Poate ultimul. 

Din Comunicatul oficial al Patriarhiei în zavera cu Masoneria, pe care îl redăm integral mai jos, reiese o nouă gafă (?) marca micul maestru Bănescu în cazul lojei „marelui maestru” Bălănescu:

Patriarhul a fost silit să retragă o distincție acordată unui preot-mason, Cătălin Tohăneanu, dar nu și unui al doilea mason, decorat la același eveniment cu Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni, respectiv Claudiu Bocan, care este, potrivit ziarului Puterea, „Pro Mare Maestru al Ritului York”.

Ridicolul situației constă în faptul că preotul Cătălin Viorel Tohăneanu, potrivit surselor de presă, este de 12 ani ”Mare Secretar” al Marii Loje Naționale a României (!). Acum a aflat Patriarhia?

Dacă responsabiulul cu comunicarea și presa al Patriarhului, Vasile Curticeanu Bănescu, nu a aflat acest „mic” detaliu în tot acest timp de la editura Humanitas a omului de afaceri menajat de el chiar și când acesta terfelește Sfânta Biserică, unde director executiv este un „mare orator” coleg cu „marele secretar”, putea să afle din „surse publice”, respectiv din marele scandal de presă al masonilor, din 2017 (!), când un fost cunoscut mason, Florin Ghiulbenghian, a reclamat procuroarei Laura Codruța Koveși de la DNA întreaga conducere a MLNR, inclusiv pe preotul-mare secretar Tohăneanu și pe corespondentul lui Bănescu, Bălănescu.

Poate dacă „câinele Patriarhului” nu s-ar produce zi și noapte pe Facebook, inclusiv prin căsuțele de mesagerie ale unor doamne, unele căsătorite, la fel ca el, altele nu, și-ar fi găsit timp să-l informeze pe Patriarh asupra acestui „mic” detaliu care coincide, ca timp, cu perioada de când a ajuns el din administrator de grădiniță consilier personal al Patriarhului României.  

Mai mult, de la ziarul Puterea aflăm că și soția preotului necaterisit încă - precum alții, care, din contră, au apărat dreapta credință -, adică doamna preoteasă Aruna Ana Maria Ionescu Tohăneanu, ar fi „Suverană a Ordinului Masonic Feminin OES România”. Iar din foto-reportajul Basilica mai identificăm alți trei „maeștrii” masoni care i-au înconjurat pe înalții ierarhi prezenți la evenimentul unde a plouat cu distincții pentru masoni (foto mai jos).

Comunicat: Arhiepiscopia Bucureștilor retrage distincția acordată diaconului Cătălin Tohăneanu în 2022

În urma unor speculații apărute în presă (Ziarul Puterea - n.n.) privind susținerea de către Patriarhul României a unui diacon pentru desfășurarea de activități în Marea Lojă Națională din România, Arhiepiscopia Bucureștilor aduce lămuriri într-un comunicat de presă:

În data de 9 octombrie 2022, a fost oficiată slujba de sfințire a picturii bisericii Parohiei Sfântul Antonie cel Mare și Sfântul Ioan Casian Romanul din cadrul Protoieriei Sector IV București. Din soborul de clerici participanți la acest eveniment a făcut parte și diaconul Cătălin Tohăneanu, fost epitrop al acestei unități de cult între anii 2018-2022, în prezent slujitor la Mănăstirea Bâldana, din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În acest context, diaconului Cătălin Tohăneanu i-a fost oferită Diploma Omagială 2022 – Anul Omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului cu medalie, pentru sprijinul pe care l-a oferit Parohiei Sfântul Antonie cel Mare și Sfântul Ioan Casian Romanul în demersul de realizare a lucrărilor de pictură a acestui locaș, în perioada în care a îndeplinit funcția de epitrop.

Facem precizarea că la momentul acordării distincțiilor menționate diaconului Cătălin Tohăneanu, Arhiepiscopia Bucureștilor nu avea cunoștință de implicarea acestuia în activitățile desfășurate de Marea Lojă Națională din România (deși era de 12 ani Secretar General, respectiv Mare Secretar al MLNR! - n.n.)

Drept urmare, ținând cont prevederile art. 123, alin. 8, din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, care precizează că: „Fără binecuvântarea (aprobarea scrisă a) Chiriarhului locului, nu este îngăduit preoților, diaconilor și călugărilor să înființeze, să fie membri sau să participe în asociații, fundații și organizații de orice tip”, Arhiepiscopia Bucureștilor a luat măsuri imediate, retrăgând distincția acordată diaconului Cătălin Tohăneanu în data de 9 octombrie 2022.

Biroul de presă

Comentariul Pelerinului Român, colaborator ActiveNews: Voi pleca de la prezumtia nestiinței lor...

Masoneria nu e frăție ortodoxă, ci cârdășie a întunericului si așa va ramane in vecii vecilor.

Ritualul de initiere masonica nu este Taină a Lui Hristos, nu are Duh Dumnezeiesc, caci ar insemna sa fie Sfântă Liturghie cu Botez ori Vecernie si s-ar face în Biserica, "marele arhitect" nu este Hristos, caci daca ar fi, masonii s-ar osandi singuri, chiar inainte de a incepe, prin evitarea marturisirii numelui LUI HRISTOS si folosirea conceptului de "mare arhitect". Ar fi rușinare de Dumnezeu.

Prin urmare, masoneria nu este o simpla "fratie" sociala, caci are ritual de initiere, foloseste elemente simbolice si chiar versete din Scripturi si din Psalmi, fara a avea Altar Sfant si Preot Ortodox. Iar cand ritualul masonic se face cu ajutorul unui pretins preot ortodox, asta inseamna schismă si hulă, caci ritualul respectiv nu e recunoscut de catre Sfintele Sinoade ori de catre Sfintii zilelor noastre... deci cand un preot ortodox devine mason, el iese din Biserica si isi leapada veșmântul preoțesc si Harul preoției.

Preotul care participa la asemenea ritualuri, primeste botez si slujire in religia "marelui arhitect" , nu se mai poate numi Preot Ortodox, nu mai poate avea Har, caci jura, promite, îl invoca si se roaga "marelui arhitect", care nu e Sfânta Treime. Înrolarea in masonerie nu poate fi reparată decat prin Mirungere si lepadare absoluta de satana, prin pocainta și lacrimi.

Considerand toate acestea, masura cuvenita din partea Patriarhiei nu e retragerea unei distinctii, ci caterisirea, chiar daca unele cercuri spera ca punandu-l pe "părintele" Cătălin Tohăneanu în fruntea masoneriei române, Biserica va prelua controlul asupra antihriștilor, ori că va converti in grup masoneria la Ortodoxie.

Asta e nebunie, caci Hristos ne-a poruncit altceva.

Pe dracul nu-l catehizezi, caci nu-l poti converti la dreapta Credință. El oricum stie mai multa teologie decat tine si cunoaste ca Hristos este Dumnezeu. Nu e nevoie sa-l convingi tu. Cu dracul te lupti, nu dialoghezi. E o nebunie sa pretinzi ca slujesti Lui Dumnezeu, slujind cu dracul... bogumilism nihilistic absolut! De asta spune Hristos: "Înapoia mea, satano!". Cu diavolul nu stai la cafele cu șorțulețe!

Prin urmare, îi rog pe cei care cocheteaza cu masoneria in diferitele ei forme (rotary, open-society etc) participand la ritualurile lor, sa se retraga si sa se vindece, sa mearga la Duhovnic... vine dracul dupa voi si nu mai aveti unde va ascunde. Nu exista bani suficienti pentru a va cumpara Sufletul ori Mântuirea. Mai aveti maxim 10-20 de ani buni de viata si nimeni nu va elogia apartenenta voastra la oculti, in curand veti fi față în față cu absoluta inutilitate a averilor si faimei lumesti... daca nu va pocaiti, veti plange vesnic, vai voua, caci in curand doua armate absolute vor sta față în față: armata Lui Hristos si armata voastră! Veti pierde tot si vi se va risipi tot neamul! Fum in vant veti ajunge, daca nu opriti alergarea dupa banii și "relațiile" oculților!

Oare chiar credeți ca se poate o altă împărăție întru Împărăție?

Voi chiar credeți, nebunilor, că se poate dezbina Împărăția Lui Dumnezeu cu "biserica" "marelui arhitect"?

Citiți și PATRIARHUL CARE A CONDAMNAT MASONERIA. 6 martie: 84 de ani de la trecerea la cele veșnice a primului Patriarh al BOR, Miron Cristea. Cum a osândit Biserica francmasoneria ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă