ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trompetistul Mirel Manea și orchestra sa, formată din Virgil Prispian (pian), Ciprian Dăscălescu (tobă) și Mirona Matlinsche (vioară) au concertat recent pe scena teatrului Kolbe din Veneția. Artiștii români au trecut de la muzica populară la jazz, atingând repertoriul lui Prince sau Goran Bregovic cu o naturalețe și o pasiune care au cucerit publicul format deopotrivă din români și italieni, informează site-ul dinitalia.blogspot.ro

Evenimentul a fost organizat, cu ocazia Zilei României, de către asociația „Romeni e Moldavi in Veneto”.

La sfârșitul spectacolului, Mirel Manea a cântat cu tricolorul în jurul gâtului. 

 
Apoi orchestra a coborât în mijlocul publicului, care s-a ridicat în picioare să-i salute pe artiști, pentru a cânta o colindă care i-a emoționat până la lacrimi pe câțiva din spectatori, aflați de mulți ani departe de casă.

Actualmente șef-partidă trompetă la Filarmonica de stat Botoșani, Mirel Manea este prim-trompetist concertist la „Grande Orchestra Simfonica di Fiatti” Salerno.

El a fost declarat de Associazione Internazionale Carita Politica, „ambasciatore itinerante «Cultura e arte Musicale» per l’amicizia fra i popoli”. În 2005, Mirel Manea a interpretat la Vatican „Il Silenzio” în fața Papei Ioan Paul al II-lea, iar la sfârșitul lunii septembrie din acest an a susținut un alt recital la Vatican.