ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Era în 2009 când i s-au luat copiii. De atunci, Andreia se zbate să-i recupereze. A fost umilită, amenințată, a fost chiar și arestată doar pentru că voia să-și vadă propriii copii. Autoritățile i-au impus să nu facă public cazul ei dacă mai vrea să-i vadă.

Însă, după cazul Bodnariu, Andreia a decis că singura ei speranță este ca lumea să afle coșmarul pe care îl trăiește, acordând un INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE pentru publicația Diaspora Românească: „Problema mea? Am devenit mamă la vârsta de 16 ani. Tatăl copiilor mei este cu 34 de ani mai în vârstă ca mine. Dar cu ce sunt eu vinovată? Eram minoră atunci când părinții mei au decis și și-au dat acordul să mă căsătoresc cu el. Cu toate acestea, mi-am crescut copiii cum am putut mai bine, având doar lecția mamei mele, care m-a crescut pe mine. Am ajuns în această țară străină în care nu cunoșteam pe nimeni. Nu știu a cui a fost greșeala: a părinților mei, a mea sau a celui care m-a corupt și i-a păcălit pe părinții mei. Nu cred, însă, că pentru asta trebuie să plătească trei copii, condamnați să trăiască fără mamă”, și-a început Andreia povestea.

Citește articolul integral pe DiasporaRo.com

În 1999, cetățeanul britanic Robert Sutton venea în România cu ajutoare. Așa l-a cunoscut Andreia, care avea pe atunci doar 14 ani! „Englezul locuia într-un apartament în care mama mea era angajată să facă curățenie. Pentru că mama nu știa engleză deloc, m-a chemat să o ajut să se înțeleagă cu aceasta. Așa l-am cunoscut. Mă copleșea cu daruri și atenții frumoase, pe mine și pe părinții mei. După un an, când m-a cerut în căsătorie, am fost șocată. Îl vedeam cel mult ca pe un tată, dacă nu chiar bunic: avea 50 de ani! Părinții mei au acceptat gândindu-se că, în ciuda diferenței de vârstă, englezul va avea grijă de mine și voi avea o viață frumoasă în Anglia”, povestește Andreia.

La doar 16 ani a ajuns în Anglia cu un copil în brațe și căsătorită cu un englez care îi putea fi tată. La 19 ani avea trei copii cu el. „Nu am avut probleme cu comportamentul lui de soț sau tată, doar că părea mereu preocupat de fapte caritabile și mergeam des în România. Pentru mine era bine, că îmi vedeam familia și locurile natale. Fostul meu soț, se pare, avea alte scopuri și preocupări!”, mai spune românca.

În 2003, Robert o convinge pe Andreia că ar fi o idee bună să aducă din România o fată care să o ajute cu copiii și la treburile gospodărești. „Fata provenea dintr-o familie necăjită din județul Alba. O cheamă Nicoleta și avea 17 ani. N-aș putea să o învinovățesc. În scurt timp, a ajuns amanta soțului meu și, când am aflat asta, am cerut să ne despărțim. Soțul meu și-a cerut iertare și a urmat apoi o perioadă tulbure. Pe atunci aveam 19 ani și eram total dependentă de el. Apoi am aflat că Nicoleta a rămas însărcinată cu soțul meu și, de atunci, nimic nu a mai mers, nimic nu a mai putut fi reparat”, povestește Andreia.

În timp ce Robert jongla cu fetele aduse din România, fiica lui mai mare, din prima căsătorie (cu o englezoaică), face o plângere la un tribunal de familie în care îl acuză pe tatăl ei că ar fi abuzat-o sexual pe când avea între 7 și 13 ani. După 30 de ani, Donna spune că a motivat-o să facă această plângere faptul că tatăl ei are acum alți copii și este posibil ca acesta să încerce un nou abuz asupra lor. Atât polițiștii, cât și inspectorii de la serviciile sociale au investigat acest caz. Totuși, nu s-au găsit dovezi.

După toate acestea, Andreia divorțează de Robert, care imediat se căsătorește cu a doua fată adusă din România, Nicoleta.

„M-am mutat în altă regiune, încercând să-mi cresc copiii cum pot mai bine. Faptul că eram o mamă tânără, româncă, fără soț sau partener a atras atenția asupra noastră. Într-o zi, m-am trezit cu inspectorii de la serviciile sociale la ușă în urma plângerii făcute de o vecină. Aceasta a raportat că mi-a văzut copiii în timp ce se jucau cu cuțitele în grădină. David, băiatul mai mare, mi-a spus că se juca și tăia iarba cu un cuțit. Copiii nu erau singuri, eu fiind în casă ocupată cu împachetatul unor lucruri. Nu au avut cum să mă acuze, dar din momentul în care am intrat în vizorul lor, totul s-a destrămat. Au făcut mai multe raporturi trunchiate despre mine și copiii mei și despre abilitatea mea ca părinte. Au descoperit acuzațiile aduse asupra tatălui lor de Donna și au aplicat să pună copiii pe lista de Child Protection din cauza riscului de «abuz sexual».”

Cazul lui Robert Sutton este preluat de un alt tribunal din altă regiune și se reia vechiul dosar cu acuzațiile de abuz sexual aduse asupra sa de Donna, fata cea mai mare a acestuia. „Am fost chemată din nou în fața judecătorilor pentru a da declarații în legătură cu fostul meu soț. Acest caz îl privea strict pe el, dar s-a luat măsura preventivă să-mi fie luați copiii. La finalul cercetărilor, Robert a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra fiicei sale Donna”, a declarat Andreia.

Când au fost preluați copiii, David avea opt ani, Naomi, șase și Victoria cinci. Dacă îi întrebi, ți-ar răspunde că ar prefera să fie împreună cu mama lor. Stau mărturie mesajele tulburătoare trimise către mama lor. Dar autoritățile consideră că acest atașament le dăunează emoțional.

Andreia a încercat să-și recapete copiii, dar fără niciun succes. Ea a declarat cu lacrimi în ochi pentru publicația Diaspora Românească: „Acești oameni profesioniști au spus cu gura lor că fostul meu soț este periculos, mincinos și manipulator, dar nu au ținut cont de faptul că și eu am fost victima lui. Mi-am plătit personal orele de consiliere psihologică. Consiliera mea a scris un raport pozitiv despre progresul meu și abilitatea de a-mi proteja copiii. Și acest raport, ca multe altele, a fost ignorat de tribunal atunci când am cerut să-mi fie redați copiii mei. Între timp, m-am recăsătorit cu un tânăr de vârsta mea care mă iubește și mă înțelege. Mi-a fost mereu alături în lupta de recăpătare a copiilor. Și eu, și soțul meu, Alex, am demonstrat că avem toate posibilitățile de a crește acești copii. De fiecare dată ne-am lovit de un refuz din partea autorităților”.

Fetele au fost plasate la o familie de englezi. Băiatul a fost dus la o casă de copii unde a suferit abuzuri fizice și emoționale din partea colegilor mai mari. „Legea spune că nu avea ce căuta băiatul meu acolo la o vârstă așa de mică. A fost hărțuit și i-a fost influențat negativ comportamentul. Poliția spune, însă, că nu sunt dovezi. Abia de curând a fost mutat și dat în grija unui om care chiar are grijă de el. Vreau să vă spun că am tot respectul pentru acest om care îmi ajută copilul, este un om adevărat”, mai spune Andreia.