ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:24 De Ziua Internațională a Familiei, Maria Grapini a pledat în PE pentru cazul Cameliei Smicală "Comisia trebuie să solicite autorităților finlandeze să redea copiii mamei!”


În timp ce situația copiilor doctoriței Camelia Smicală răpiți de autoritățile finlandeze este din ce în ce mai dramatică, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu (76 ani), dă semne de Alzheimer sau cel puțin de autism, ca să nu ne gândim din prima la complicități revoltătoare cu sistemul criminal care a instituit lagărele copiilor din Finlanda.

La o interpelare a deputatului de diaspora Doru Coliu privind demersurile întreprinse de MAE pentru apărarea drepturilor omului, parentale și ale copiilor - ca să nu mai vorbim de cele de "cetățean european" - în cazul Familiei Smicală, ministrul de Externe răspunde cu mâna proprie că România "urmărește" toate aceste cazuri și, totodată, a "adresat o recomandare Finlandei în sensul respectării prevederilor Convenției din 1989 privind drepturilor copilului" (document uimitor atasat). Gura păcătosului, adevăr grăiește: MAE... "urmărește". Și... cam atât! Aceasta a fost cadoul pe care l-a făcut Ministerul Afacerilor Externe Cameliei Smicală de Ziua Internațională a Familiei. O zi grea pentru Camelia Smicală și unul dintre copiii săi, care a ajuns în pragul disperării. Cum ea are interdicție de a vorbi cu propriii copii mai mult de o dată pe lună, a apelat, normal, la ambasada. La solicitarea consulului de a vorbi cu copilul - cetățean român - Barnevernetul finlandez i-a răspuns cu tupeu diplomatului român că "n-are voie" să discute cu el. Altfel suntem "cetățeni europeni"... Și "avem drepturi". Unul dintre ele: dreptul de a fi călcați în picioare. 

Ce trebuia sa facă MAE, chiar și din păpușoi

În cazuri similare, cu copii ai altor state europene furați de sistemele de tip Barnevernet, președintele, premierul și ministrul de Externe nu au pregetat să intervină direct. Într-un astfel de caz care cutremură Cehiei, de exemplu, s-a implicat personal chiar președintele Miloš Zeman, care a criticat dur aparatul de "protecția copilului", pe care l-a asemuit cu Lebensborn, programul SS prin care erau "arianizați" copii înfiați sau răpiți din țările ocupate de Germania nazistă, așa cum am scris și noi și după cum amintește, menționând și cazul Bodnariu, prestigioasa revistă FORBES. Iar legendarul jucător de hochei Dominik Hasek și-a oferit medalia olimpică de aur ca semn de solidaritate.

Într-un alt caz, ministrul de Externe al Indiei a declarat "război diplomatic" Norvegiei, până când aceasta a returnat copiii furați unei familii de cetățeni indieni. Dar noi suntem cetățeni europeni. Și n-avem drepturi! Și, se pare, n-avem nici ministru de Externe. Pentru că el se piaptănă, în timp ce admiră vălătucii propriului trabuc. De ce să cheme ambasadorul Finlandei la ordine, de ce să trimită o notă verbală la MAE al Finlandei, de ce să pună mâna pe telefon și să-și sune omologul, de ce să-l informeze pe Președinte și acesta să ia atitudine în apararea unor cetățeni români abuzați și torturați, psihic și fizic!? Nu mai bine "recomandăm" și "urmărim"? După cum spuneam, sperăm că această atitudine pasivă nu are legătură cu faptul că unul dintre acționarii sistemului de "reeducare" finlandez este patronul filo-nazist al IKEA, care face afaceri în România de pe vremea lui Ceaușescu, pe când doctorul în științe sociale și politice Teodor Meleșcanu se specializa pentru sistemul comunist tocmai la Geneva. Dar vom reveni pe subiectul miliardarului Ingvar Feodor Kamprad și a legăturilor lui cu lumea nazistă și cea comunistă într-un alt material.

Parlamentari cărora le pasă

Nu aceeași atitudine jemanfișistă a avut europarlamentarul român Maria Grapini care - cinste ei! - a avut ieri seară o intervenție în plenul Parlamentului de la Strasbourg solicitând dreptate pentru Camelia Smicală și copiii ei. "Cel mai important lucru e că am vorbit azi, de Ziua Familiei, despre românca noastră din Finlanda care a fost despărțită de copii. Sper să fi auzit și Dumnezeu rugamintea mea adresată Comisarului prezent în sală: Să se investigheze acest caz și să se redea copiii mamei! Niciodată o mama care este sanatoasă și poate să-și îngrijească copiii nu ar trebui desparțită de cele mai dragi ființe!", a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul român - singurul interesat de soarta Familiei Smicală - i-a adresat chiar si o scrisoare Primului Ministru al Finlandei, Juha Sipila, pe care v-o prezentăm în exclusivitate mai jos. Totodată, deputatul Constantin Codreanu a anunțat într-o transmisie video că intenționează să se deplaseze la fața locului împreună cu o delegație a parlamentarilor de diaspora, pe 31 mai. Tot tânărul și energicul Constantin Codreanu a dezvăluit că ambasadoarea Finlandei, Paivi Pohjanheimo, a insistat ca partea română să nu intervină în acest caz și, mai ales, să nu îl mediatizeze. Aceeași "recomandare" o făcuseră și unii diplomați români familiilor Nan și Bodnariu, ceea ce, dacă acestea i-ar fi ascultat, ar fi dus la pierderea iremediabilă a copiilor lor. Aceasta ne aduce aminte că, de fapt, așa cum în premieră a afirmat și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, chiar fostul reprezentant al MAE în Finlanda este unul dintre principalii vinovați pentru situația actuală, deoarece ciudatul personaj trimis de Băsescu la Helsinki pe post de ambasador, pe numele lui Cătălin Avramescu, a ignorat total cazul doctoriței Camelia Smicală, lăsând-o prada abuzurilor sistemului finlandez. Neregulile grave ale lui Avramescu includ blocarea eliberării documentelor de identitate românești pentru cei doi copii răpiți, Mihai și Maria, lipsa oferirii ajutorului consular unor cetățeni români aflați într-o situație critică de urgență și fuga până și de o întâlnire cu doctorița persecutată, pe tot parcursul mandatului său. Ceea ce se constituie în grave abuzuri în serviciu.

 

 

Chemare la demonstrații de solidaritate, duminică, 21 mai

Cum autoritățile statului nu fac nimic, după cum se vede, români din întreaga țară au anunțat că vor ieși în stradă în semn de solidaritate cu Familia Smicală. Astfel, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, după slujbă, începând cu orele 13.00, românii din București sunt asteptați la Ambasada Finlandei din str. Atena nr. 2, la doi pași de MAE, pentru a începe eliberarea copiilor dnei dr. Camelia Smicală. De la Ambasada Finlandei, în jurul orelor 15.00, demonstranții se vor deplasa la Ministerul Afacerilor Externe al României pentru a depune un protest vizavi de starea de letargie aratată față de salvarea a doi cetățeni români, copiii Mihai și Maria, abuzați fizic și psihic de un stat străin cu apucături ce amintesc de practicile naziste.

La București și-au anunțat participarea atât parlamentarii de Diaspora cât și personalități ca Paul Hitter, cunoscutul artist care s-a remarcat și prin pozițiile sale pro-familie. Se anunță mitinguri simultane de solidaritate în întreaga țară. Până acum, dupa Deva și Piatra Neamț, membri ai societății civile, ca George Alexander, profesori sau tineri din Liga Studenților Iași și ASCOR au stabilit deja demonstrații la Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța. De la București, Civic Media transmite prin intermediul Facebook: "Invităm românii din toată țara și chiar și din lume să se ralieze acestor acțiuni și să-și arate compasiunea față de o mamă vitregită de un regim cu iz totalitarist. Iesiți, chiar și în fața Bisericilor, sau un piețele centrale ale localităților, cu un simplu mesaj de solidaritate pentru Camelia Smicală și copiii ei, care ulterior sa fie fotografiat și postat aici, pentru a fi trimis MAE, Ambasadei Finlandei și Familiei Smicală. Fie ca Sfinții Împărați Constantin și Elena să mijlocească aducerea în patria lor a celor doi micuți! Vă așteptăm!". De asemenea, românii care doresc să transmită mesaje de solidaritate cu aceasta familie greu încercată o pot face scriind la opinia_ta@mae.roministru@mae.rosanomat.buk@formin.fiprocetatean@presidency.ro sau pe pagina https://www.facebook.com/FinlandFreeMariaAndMihai/

"Statele nu au dreptul să îndepărteze definitiv copiii din familiile lor fără motive imperioase în circumstanțe extraordinare", scrie în Forbes, Laurence Wilkinson, avocat, care lucrează din Strasbourg, Franța, pentru organizația ADF International. Poate se aude și în strada Speranței nr. 10, comuna Chiajna, Ilfov, pe malul Dâmboviței, printre vălătucii de trabuc. Noi nu ne pierdem speranța.