ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă biserică românească a fost sfințită duminică la Bor, în Serbia de răsărit. Biserica poartă hramul „Sf. Prooroc Ilie și Sfinții Martiri Brâncoveni”, iar  slujba de sfințire a fost oficiată de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis și Vicar al Timocului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Daniil, Episcop al Daciei Felix.

Părintele Boian a fost înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte Pr. Petru Hogea, consilier administrativ al protopopiatului Daciei Ripensis, Pr. Doru Ovidiu Ursu, paroh al Borului și al Gorneanei, Pr. Ioan Mihai Măriuța, paroh al Brezonicului și Pr. Antonie Isac, paroh al Metoniței. Răspunsurile liturgice le-au dat maicile de la Mânăstirea Sf. Ana din Orșova, conduse de Maica Stareță Iustina Popovici.

„Nu trebuie să ne fie frică să spunem ce suntem. Avem datoria să păstrăm cea ce ne-au lasat strămoșii noștri, avem datoria să păstrăm credința noastră ortodoxă, limba noastră sfântă rumânească, identitatea noastră și în special legatura cu Țara- Mamă” a spus în cuvântul de învățătură Părintele Boian Alexandrovici, potrivit www.infoprut.ro.

Borul are aproape 40.000 de locuitori, iar 11 din cele 12 sate care țin de oraș sunt românești. Până acum, la Bor a existat numai o biserică ortodoxă sârbească, una catolică și o moschee.