ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt partide au depus liste de candidați la Biroul Electoral din Străinătate pentru a intra în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din Diaspora, informează News.ro.

PNL, UDMR, PSD, ALDE, PMP, USR, PRU și Partidul Alianța Noastră România sunt cele opt formațiuni care au depus liste de candidați.

Cel mai interesant candidat la o funcție de senator este generalul (r) Ion Costaș, basarabeanul care a pus pe picioare sistemul de apărare al fraților de peste Prut. Acesta a intrat în legendă după ce l-a răpit de la Kiev pe fostul lider separatist transnistrean, Igor Smirnov.

Ion Costaș a deținut funcțiile de Ministru al Apărării și Ministru de Interne. Costaș a fost cel mai tânăr general al Armatei fostei URSS, primind acest grad la vârsta de 40 de ani.

Copilăria și-a petrecut-o în Kazahstan, acolo unde el și familia sa au fost deportați de autoritățile sovietice.

Generalul Ion Costaș este un unionist și va candida din partea Alianței Naționale România.

La Camera Deputaților, ANR deschide lista cu George Alexander. George Alexander a activat timp de două decenii în sistemul educațional norvegian, pe care l-a criticat deschis odată cu scandalurile ce au implicat copii români răpiți de Barnevernet.

Alianța Noastră România anunță listele candidaților înregistrați pentru Circumscripția 43 - diaspora . Ieri, 12 octombrie, formațiunea politică Alianța Noastră România, condusă de domnul Marian Munteanu, a depus listele de susținere a tuturor candidaturilor pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016. Atașăm prezentului comunicat dovada depunerii acestor semnături. . Totodată, Alianța Noastră a depus și dosarele de candidatură pentru diaspora, candidații nominalizați fiind: - Pentru Senat: Ion Costaș, Ionel Udrescu, Estela Violeta Blaj, Roxana Mădălina Rață - Pentru Camera Deputaților: George Alexander, Anamaria Nedelcu, Doina Alexandru, Ionuț Alexandru Constantinescu, George Tasu, Mihai Mocanu . Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în campania de strângere de semnături, tuturor membrilor, simpatizanților și persoanelor din societatea civilă patriotică și îi asigurăm că vom continua să milităm pentru atingerea celor 7 obiective prioritare asumate. . Doamne, ajută! . http://parlamentare2016.bec.ro/wp-content/uploads/2016/10/Dovada_PANR.pdf . 13 octombrie 2016 . Biroul de presă

Posted by Marian Munteanu on 13 Octombrie 2016
 
În această sesiune parlamentară, românii din diaspora vor fi reprezentați de patru deputați și doi senatori.