ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa, informează ministerul Afacerilor Externe.

”În continuarea informațiilor transmise referitoare la atacul de la Nisa, Franța, Ministerul Afacerilor Externe informează că până la acest moment, printre decedați, nu au fost identificați cetățeni români. Totodată, conform ultimelor informații disponibile, printre victimele rănite și spitalizate se află 2 cetățeni români. O echipă consulară a oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat în cursul nopții la Nisa și este în legătura cu rudele persoanelor rănite.

Reamintim că MAE a pus la dispoziția cetățenilor români contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, autoritățile franceze au activat o linie verde pentru rudele victimelor, apelabilă la numărul: +33 493722222”, se arată într-un comunicat al MAE.

"Din informațiile pe care le avem, din fericire, nu există români decedați. Sunt două persoane rănite, însă ambasada, consulatul sunt în contact cu autoritățile locale. (...) Din câte știu, sunt două persoane îngrijite medical și Consulatul din Marsilia e în legătură cu autoritățile locale pentru a acorda asistență. Se pare că e vorba de români care locuiesc acolo", a declarat ministrul Lazăr Comănescu la Realitatea TV.

Aproximativ 80 de persoane au murit și 100 au fost rănite la Nisa după ce un individ înarmat a intrat cu un camion în mulțimea care asista la un foc de artificii dedicat Zilei Naționale a Franței. Martorii susțin că la fața locului s-ar fi auzit și focuri de armă înaintea atacului. Teroristul a fost ucis de poliție.