ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista L'Espresso, citată de blastingnews.com, susține că angajatorii profită de lipsa de protecție a femeilor, pe care le tratează ca pe niște sclave. Publicația estimează că 5.000 de angajate românce sunt victime ale proprietarilor de ferme.
 
În urma abuzurilor sexuale, femeile rămân însărcinate și fac întrerupere de sarcină, iar din această cauză, Vittoria, o localitate din Italia, ocupă un loc de frunte la numărul de avorturi. Autoritățile din România și din Sicilia nu au luat nici o măsură, pentru că nu au existat plângeri din partea victimelor.

Însă Italia nu a închis cazul și, în aprilie 2015, Filippo Bubbico, subsecretar de stat în Ministerul de Interne, a răspuns unei interpelări din partea unei senatoare, privind situația tinerelor femei supuse unor violențe de neimaginat, din partea stăpânilor de sere din Vittoria. Senatoarea Venera Padua a cerut guvernului să nu mai asiste tacit la episoadele de agresiune, suportate de româncele venite pentru a-şi căuta un loc de muncă.
 
"Sperăm să se treacă la fapte, pentru a sprijini și apăra drepturile femeilor, care trăiesc în umbra unei tăceri asurzitoare", a adăugat Venera Padua, potrivit publicației gazetaromaneasca.ro.
 
Ce a răspuns Ministerului de Interne

Inițiativa a fost una de succes, iar autoritățile s-au mobilizat, începând acțiuni atât la nivelul controlului social, cât și pe plan socio-sanitar pentru femeile care devin victime violurilor pe câmpurile din Ragusa. Cu această ocazie, "s-a aprins o lumină pe care toți au obligația să o păstreze aprinsă", a declarat senatoarea Venera Padua, referindu-se la răspunsul primit de la subsecretarul Ministerului de Interne, Filippo Bubbico.
 
Aceasta a mai menționat că toți angajatorii găsiți vinovați vor fi urmăriți și denunțați, dar că această categorie infracțională nu trebuie generalizată. În prezent, există și întreprinzători corecți, care respectă legea și personalul angajat.