ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a primit-o marți în audiență pe  Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda la București, informează siteul ministerului.

Pe lângă alte puncte de discuții, cele două părți au discutat despre cazul copiilor Cameliei Smicală. MAE român a cerut mai multă deschidere din partea autorităților finlandeze.

„Un punct distinct pe agenda discuțiilor l-a constituit cazul minorilor Jalaskoski, care dețin și cetățenia română, pe lângă cea finlandeză. Ministrul Bogdan Aurescu a menționat că partea română consideră că este necesară, din partea autorităților finlandeze competente, deschiderea spre un dialog constructiv cu privire la acest dosar și a subliniat că orice soluții în acest caz ar trebui să aibă în vedere, pe lângă legislația relevantă, specificul și diversitatea culturale, care presupun și menținerea legăturii cu mama, și în special principiul „interesului superior al copilului”, se arată pe siteul MAE.

Cazul Cameliei Smicală a revenit în atenția opiniei publice, după ce în țară s-au înregistrat mai multe proteste pentru eliberarea celor doi copii, Mihai și Maria, de către instituțiile finlandeze.
 
A existat și un protest online, precum și unul la SNSPA împotriva Finlandei.