ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul Ambasador al SUA la București, E.S. Adrian Zuckerman, alături de E.S. Ion Jinga, Ambasador Plenipotențiar al României la ONU și de dl. Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român din New York au fost prezenți la Sfânta Liturghie de duminică, 1 Decembrie, celebrată în Biserica Ortodoxă „Sfânta Maria” a comunității românești din New York.

„Duminică 1 Decembrie, comunitatea Bisericii Sfânta Maria a aniversat celebrarea a 101 ani de la Marea Unire a tuturor românilor într-o singură țară, numită România. Moșii și strămoșii noștri au meritat o zi de jertfă pentru cinstirea și comemorarea lor, prin rugăciune și mulțumire adusă lui Dumnezeu. Manifestările au debutat începând cu ora 9, când am săvârșit Utrenia, urmată de Sfânta și dumnezeiasca Liturghie. La ora 12, am săvârșit împreună un parastas de comemorare a eroilor neamului și a ctitorilor Bisericii Sf. Maria. Programul artistic a continuat cu serbarea Zilei naționale, susținută de copiii școlii de Religie a Bisericii Sf. Maria, coordonați de profesoarele Simina Barbos și Cristina Caciula. Un moment deosebit a fost oferit de soprana Dica Philosophu, acompaniată la pian de doamna profesoara Despina Pestesi. 

Unicitatea evenimentului a fost conferită de prezența Excelenței Sale, domnul Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite în România, a cărui primă vizită într-o comunitate românească a fost la Biserica Sf. Maria, un motiv de cinste și onoare pentru membrii comunității noastre. 

Bucuria ne-a fost întregită de prezența Excelenței Sale, domnul Ion Jinga, Ambasador Plenipotențiar și Extraordinar al României la ONU și a domnului Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român NY”, se arată pe blogul parohiei românești din New York. 
 
„Vreau, de asemenea, să-i mulțumesc președintelui Trump, care are încredere în mine să mă trimită acolo și are o mare prietenie pentru România. Trebuie să-l felicit pe președintele Iohannis, care a fost reales. Din ce știu eu, Iohannis a fost singurul președinte din Europa care a venit la Casa Albă de două ori, ceea ce demonstrează relațiile apropiate dintre America și România, care cred că or să se dezvolte mult mai mult în viitorul apropiat. Aceia dintre voi care vor veni în România și în București o să vă opriți la Ambasadă să-mi spuneți cum merge și dacă vi-a plăcut ceea ce mi s-a spus să fac. (...) America este un mare prieten al României și cea mai bună țară din lume”, a rostit, vorbind în limba română, E.S. Adrian Zuckerman, noul ambasador american pentru România, aflat cu acest prilej la prima sa vizită într-o comunitate românească, cea a parohiei ortodoxe „Sfânta Maria” din Queens, New York. 
 
După Sfânta Liturghie, oficiată de Pr. Protopop dr. Chesarie Bertea, duminică 1 Decembrie, a avut loc și un parastas de comemorare a eroilor Neamului și a ctitorilor bisericii. Au urmat apoi manifestări artistice cu tematică patriotică.