ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercurea aceasta a fost semnat în Viena contractul de cumpărare a terenului pe care va fi construită o nouă Biserică pentru Comunitatea ortodoxă română din capitala Austriei.

Acest demers a fost inițiat în anul 2013, iar în 14 iunie 2017 s-au achiziționat 884 metri pătrați în apropierea cunoscutului parc Prater.

Suntem recunoscători IPS Serafim, autorităților orașului Viena. De asemenea, mulțumim tuturor românilor care au ajutat și ajută mai departe, punând lună de lună în contul deschis pentru zidire jertfa lor, dar și cu rugăciunea, pentru că de aproape 4 ani Psaltirea este citită zilnic în vederea împlinirii acestui gând, a transmis Pr. Emanuel Nuțu de la Biserica ortodoxă românească din Viena.

În primăvara anului viitor vor demara lucrările. Biserica va fi pictată și în exterior, asemenea mănăstirilor ștefaniene.