ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă de 67 de ani, din comuna Asău, județul Bacău, moartă în urma cutremurului din Italia, muncea în localitatea Amatrice ca să îl ajute pe nepotul ei, bolnav de leucemie, scrie Mediafax.

Elena Olaru muncea de peste 10 ani în Italia, îngrijind de bătrâni, în ciuda faptului că și ea avea o vârstă înaintată, a povestit primarul comunei, Constantin Rădulescu. În ultimii ani, femeia trimitea bani acasă, pentru nepotul său, în vârstă de circa șase ani, care suferă de o formă de leucemie.

"Are o fată pe care a adoptat-o, cu ani în urmă, și care s-a căsătorit - locuiesc toții în Asău - și care are un băiețel, despre care am înțeles că are leucemie. De asta se și tot ducea în Italia, să strângă un bani, să facă față cu cheltuielile, cu analizele. Băiețelul nu are mai mult de cinci-șase ani”, a declarat Constantin Rădulescu pentru sursa citată.

El a adăugat că soțul femeii este pensionar, după ce a lucrat ca miner, în apropierea comunei Asău.

11 cetățeni români au murit în urma cutremurului din Italia, iar pe lista celor dispăruți mai figurează un conațional.