ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția italiană a arestat 10 persoane după un raid la ferme din toată țara suspectate că foloseau sclavi, inclusiv români.

10 persoane au fost arestate în cadrul unei operațiuni anti-sclavie care a durat o lună și a vizat 75 de ferme din nordul, centrul și sudul Italiei. În Ragusa (sud-estul Siciliei) Poliția a arestat trei proprietari de ferme care exploatau peste 120 de lucrători agricoli. 17 dintre aceștia erau români – între care 12 femei -, 41 din state din Africa Centrală, 11 albanezi, 27 italieni iar restul, din Asia.

La una dintre fermele din Ragusa, oamenii erau puși să muncească la culesul roșiilor în schimburi de 12 ore, fiind plătiți cu doar 2,5 euro pe oră. Polițiștii au fost îngroziți și de condițiile mizere de cazare – fermierii îi țineau în magazii.

O altă fermă era gestionată de un antreprenor din Mantova prin intermediul unei românce de 19 ani care își exploata proprii compatrioți, scrie ziarul local La Sicilia.

Alte 24 de persoane au fost trimise în judecată în libertate iar poliția a dat amenzi de peste 100.000 de euro.

Anul trecut, Italia a adoptat o lege care prevede pedepse mărite, mergând până la 6 ani de închisoare pentru traficanții de persoane și pentru angajatorii care folosesc munca acestora.