ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Bogdan Florin Vlaicu ne oferă povestea pasionantă a unicei parohii cu slujbe în limba aromână din tot spațiul balcanic slav și grecesc, cu o istorie de 118 ani:

„Un dialog româno-aromân cu Hristu Ciolacu, președintele asociației aromâne „Frații Manakia” din Bitola, Macedonia de Nord, după ce, în biserica ortodoxă armânească „Sfinții Constantin și Elena”, am celebrat, în română și aromână, Sfânta Liturghie duminică dimineața, 16.07.2023. Vă invit să observați cât sunt de asemănătoare daco-româna și macedo-româna. Distribuiți masiv acest strigăt de ajutor pentru salvarea identității comunității aromâne din Macedonia de Nord, în speranța că va ajunge și la departamentul pentru românii de pretutindeni și la ierarhii ortodocși români care pot să-i ajute!”. Video mai sus.

Doamne ajută!