ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 30 de milioane de euro au intrat în bugetul de stat al României, numai anul trecut, din taxele consulare plătite, în mare majoritate, de cetățenii români aflați peste hotare. Astfel, potrivit unui răspuns al Ministerului Afacerilor Externe la interpelarea deputatului de Diaspora Eugen Tomac, nu mai puțin de 30.609.355 de euro au ajuns la buget din banii plătiți cetățenii români aflați în UE, Canada, SUA și Republica Moldova.

La clasamentul pe țări, cele mai mari sume au venit din Italia – 8.643.155 euro și Spania – 7.398.354 euro, acolo unde trăiesc și cele mai mari comunități de români.

În Italia, cele mai mari încasări sunt la Roma cu 2.582.568 de euro. Urmează în ordine Milano, Trieste, Torino, Bologna și Catania.

Spania este pe locul 2, în Madrid colectându-se peste 2,7 milioane de euro, urmat de Barcelona cu puțin peste 1 milion.

Românii din Marea Britanie au plătit anul trecut 3.338.615 euro la consulatele din Londra și Edinburgh. Numai secția consulară din Londra a adus la buget suma de 3.149.405 euro.

La clasamentul pe orașe, cei mai mulți bani la buget au venit din Chișinău, acolo unde s-au plătit taxe consulare în valoare de 4.829.907 de euro. Pe ultimul loc, cu 4.231 de euro, se află Gyula, un oraș din Ungaria aflat la granița cu România.