ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Academician Profesor Dr. Leon Dănăilă, senator PNL și decan al Senatului României, se numără printre cele 5.000 de personalități importante ale lumii, este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. A scăzut rata mortalității în operațiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, a introdus microscopul operator și a fost primul în România care a făcut operații pe creier cu laser, informează Cuvântul Ortodox Ro. Este membru al Academiei Române, al Academiei de Științe Medicale și a altor 21 de academii și societăți științifice din lume. 

În apropierea vizitei primului ministru al Finlandei în România, care va avea loc pe 13 iunie, dată la care societatea civilă românească dorește să-i înmâneze personal un protest față de Cazul Smicală, profesorul Leon Dănăilă s-a arătat solidar cu doctorița Camelia Smicală și copiii săi, Maria și Mihai, și a ținut să o încurajeze călduros afirmându-și convingerea că mama va reuși să-și obțină copiii înapoi: "Îi va fi greu dar până la urmă va reuși!". Profesorul consideră că este necesară implicarea mai mare a statului român dar și că, în opinia sa, cei doi copii vor ieși întăriți din această încercare și vor ajunge "oameni foarte importanți pentru societate". 

Geniul chirurgiei românești oferă o nouă abordare a cazului, insistând ca mama să explice și să demonstreze autorităților că educația în familie este mult mai sănătoasă decât cea pe care o primesc acum, fapt pe care doctorița l-ar putea demonstra public oferind comparativ rezultatele lor școlare de dinainte de răpire cu cele din această perioadă de peste un an, de când sunt instituționalizați. Acest unghi de vedere este valabil și pentru delegația inter-ministerială românească, prezentă zilele acestea la Tampere și Helsinki, într-o nouă încercare de a dialoga cu autoritățile finlandeze.

În acest sens, într-o declarație video acordată ActiveNews, reputatul profesor a ținut să sublinieze importanța educației pe care o acordă mama copiilor, și care nu poate fi înlocuită de nimeni și cu nimic. Amintim că cei doi frați, de 11 și 10 ani, au fost separați de autoritățile finlandeze și încarcerați abuziv și ilegal in centre de plasament similare caselor de corecție. "Cazul doamnei doctor cu această drama familială ridică multe probleme. Copiii am înțeles că sunt foarte buni și bine crescuți, sunt inteligenți și ei vor ajunge niște oameni foarte importanți pentru societate", spune profesorul. Academicianul consideră că "mama trebuie să dea totul pentru educația lor". "Sigur, trebuie să insiste foarte mult ca să obțină posibilitatea de a se ocupa de copiii ei. Un ajutor din partea statului român ar fi foarte benefic", afirmă senatorul PNL. Unde vor ajunge cei doi copii - poate chiar "în funcții înalte în societatea noastră", după cum apreciaza cunoscutul chirurg - "depinde de educația pe care o primesc din partea mamei, care este un exemplu foarte bun, așa cum am înțeles". "Mama are un rol extraordinar în educația acestor copii. Sigur, îi va fi greu. Dar va reuși!", se pronunță proniator profesorul-ascet, subliniind apoi rolul dragostei de mamă. "Sunt convins că până la urmă va reuși și copiii vor ieși niște oameni foarte importanți pentru societate!", conchide academicianul Leon Dănăilă.