ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Barbu, românul stabilit în Marea Britanie și rămas fără cei doi copii preluați din familie de Serviciul de Protecție a Copilului, și-a pierdut definitiv copiii. Aceștia au fost dați spre adopție unui cuplu de homosexuali de către statul britanic.

Acum, singura cale de atac a românului este CEDO.

Diana (8 ani) și Andy (5 ani) au fost preluați din familie de Serviciul de Protecție a Copilului din Marea Britanie, în urmă cu doi ani, din cauza unor neînțelegeri dintre părinți.  Acum un an, cei doi copii au fost dați în plasament unui cuplu de homosexuali, iar luni s-a judecat procesul de încredințare a adopției celor doi copii de către cuplul gay care i-a luat în plasament.

"Sistemul englez a reușit să câștige. A reușit să aducă în ochii copiilor mei lacrimi. Noi am luptat și sper ca acesta să nu fie sfârșitul războiului. Nu au vrut să îmi dea copiii înapoi. Banii au vorbit astăzi, dar dacă noi ne unim, cum s-a întâmplat la familia Bodnariu, vom reuși. Eu cred în Dumnezeu și nu cred că dorința lui Dumnezeu e ca copiii mei să crească alături de acei homosexuali. Dorința lui Dumnezeu este ca noi toți să ne arătăm sprijinul pentru doi copii nevinovați și să facem orice pentru ca ei să se întoarcă în familie”, a spus Florin Barbu după aflarea deciziei.

La procesul de la Londra a participat și senatorul de Timiș Ben Oni Ardelean, care s-a implicat activ și în cazul Bodnariu. "Nu am fost lăsat să zic nimic în fața instanței, chiar dacă mama și avocatul tatălui au pledat pentru asta. După lungi deliberări abia am fost lăsat în sală. Totuși, după alte deliberari intense, instanța a permis șefei secției consulare să vorbească, având o pledoarie excelentă și foarte profesionistă. Practic, după alți doi ani, statul român cerea același lucru: strămutarea cauzei în România și oferirea posibilității ca autoritățile române competente să preia cazul. Pronunțarea de la ora 15.00 a fost una negativă, inacceptabilă din punctul meu de vedere. Cum să dai copiii, cetățeni doar români în adopție unor străini, știind că adopția internațională este interzisă în România, iar mai mult și unui cuplu de homosexuali din Anglia? Identitatea religioasă (copiii fiiind botezați ortodocși), limba și cultura sunt astfel reinterpretate dubios sub o conceptualizare arbitrară a binelui superior al copilului. Cazul trebuie să meargă la CEDO fiindcă dreptatea și adevărul trebuie să triumfe!”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook după aflarea verdictului. 

Pentru Florin Barbu, problemele juridice nu s-au terminat. Pe 1 iulie, se judecă o cerere a serviciilor sociale ca el să fie arestat, considerându-se că a divulgat informații despre noua familie a copiilor săi.

Pe 26 iunie vor fi organizate la București, dar și la Londra, mitinguri de susținere pentru cei doi copii.