ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Barbu, un român stabilit în Anglia, este de 13 zile în fața Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, unde face greva foamei, nemulțumit că cei doi copii ai săi au fost luați de Protecția Copilului din Marea Britanie și dați spre adopție unui cuplu de homosexuali.

Bărbatul susține că așteaptă un semnal din partea autorităților române care au fost surde la problema sa și nu au intervenit în niciun fel pentru a-i aduce pe copiii, cetățeni români, la rudele din România.

"Copiii mei sunt viața mea. Când am văzut cazul Bodnariu am cerut ajutorul autorităților române. La început mi-au spus că o să mă ajute, apoi mi-au trimis o listă cu avocați din care să îmi aleg un avocat. Nu se poate să nu iasă nimeni, să nu spună nimic. Cu cât ei nu zic nimic, cu atât eu protestez mai tare. Dacă eu aș renunța acum, înseamnă că totul a fost degeaba. Am niște așteptări, să încerce măcar să mă convingă să renunț. Nu văd pe nimeni dintre autorități. Statul român ar trebui să intervină. Așa cum au intervenit autoritățile pentru jurnaliștii răpți în Irak sau pentru românul din Malaezia, ar trebui să procedeze și cu copiii mei. Am înțeles că acel cuplu (n.r. la care se află copiii) are foarte mulți bani. Nici eu nu știu cu cine mă lupt, cine sunt acei oameni atât de puternici. Voi continua până când voi simți că sănătatea mea este în pericol”, a declarat Florin Barbu pentru Adevărul.

Autoritățile engleze au intervenit în familia Barbu după ce între cei doi soți au avut loc mai multe certuri. Florin Barbu povestește că între el și soția sa au avut loc mai multe certuri cauzate de faptul că aceasta a intrat într-o relație extraconjugală. Pe acest fond, în familia Barbu a intervenit Serviciul de Protecție a Copilului. După câteva luni de supraveghere a familiei Barbu, autoritățile engleze au decis, în 13 martie 2014, preluarea copiilor din familia care era deja dezbinată. După preluarea copiilor, fiecare dintre cei doi părinți a primit permisiunea de a-i vedea pe copii o oră pe săptămână. 

În decembrie 2014 copiii au fost dați în plasament, iar în urmă cu un an au ajuns în grija unui cuplu de homosexuali, care a obținut în 13 mai 2016 o decizie favorabilă pentru adopția copiilor.