ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La trei luni de la despărțire, soții Bodnariu au reușit să își întâlnească micuții luați de Barnevernet după ce autoritățile norvegiene le-au permis acestora să își vadă copiii. Inițial, părinții au avut dreptul doar să vorbească o singură dată la telefon.

Pastorul Cristian Ionescu, un apropiat al familiei, a explicat această întâlnire emoționantă dintre cei mici și părinții lor.

Acesta notează că protestele au avut o contribuție importantă în realizarea acestui lucru.

"Participarea dumneavoastră la proteste și miile de scrisori trimise (prin poștă sau electronice), de asemenea mesajele și apelurile telefonice au avut și au un impact imens! Barnevernet știe și nu-i este totuna! Vă mulțumim și Domnul să vă răsplătească tuturor!", a scris pastorul, conform Adevărul.ro.

”Când au ajuns la locul de întâlnire, fetele au început să chiuie de bucurie, înainte să îi vadă pe părinți. Au alergat afară din biroul în care erau și au sărit pe părinți! Naomi a sărit de gâtul lui Marius, iar Eliana era mai să o dea jos din picioare pe Ruth. Apoi, când Marius a îmbrățișat-o pe Eliana, aceasta a început să plângă. Naomi era tunsă băiețește. Au intrat cu toții în birou și au început să spună care mai de care tot felul de istorii. Vizita a fost supravegheată. Cand au trebuit să se despartă, Naomi nu voia să-i mai dea drumul lui Marius. Marius și Ruth au trebuit să le promită fetelor că se vor reîntâlni curând ca să ușureze despărțirea. La momentul respectiv nu știau, nici părinții și nici fetele că vor trebui să treacă două săptămâni până la urmatoarea întâlnire", a mai spus pastorul.

Deocamdată, soții Bodnariu așteaptă data recursului la decizia de plasament temporat de urgență a copiilor în afara căminului familial.