ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții români reușesc să se organizeze din ce în ce mai bine, dar în străinătate. Un astfel de exemplu este Global Confederation of Romanian Students (GCRS), o asociație de profil care oferă, pe lângă consiliere despre documentația necesară, intermedierea obținerii unor burse de studii în aceleași condiții cu cele ale studenților din țara unde se desfășoară studiile. Concret, încă din acest semestru universitar, GCRS a acordat deja primele burse, in Suedia și Danemarca.

GCRS are o televiziune „Studentv”, ține conferințe în România și Basarabia, dar se și implică în acțiuni umanitare. Din păcate, însă, conferința programată la Tiraspol s-a lovit de obtuzitatea autorităților auto-proclamatei republici, care au ținut să taie accesul la internet în ziua în care trebuia să aibă loc evenimentul.  Întâlnirea urma să dezbată posibilitatea ca elevii din liceul amintit să poată studia într-o țară a Uniunii Europene, prin intermediul GCRS și să acceseze bursele oferite de această organizație, dar regimul de la Tiraspol a preferat să-i lase pe elevii de la Liceul Lucian Blaga cu ochii'n soare.

Elevii români pot schimba, în funcție de necesități, universitățile românești cu cele scandinave. În anul acesta universitar, Copenhagen School of Economics, Lund University și Upsalla University se aflau toate în top 50 mondial al universităților, acolo unde nu se află nicio instituție similară din România.