ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PF Daniel l-a primit la Reședința Patriarhală pe Excelența Sa, Ilia Giorgadze, ambasadorul Georgiei la București. Aflat în vizită de rămas bun, ambasadorul Gruziei a fost decorat de Patriarhul României cu Ordinul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul pentru mireni.

Demnitarul georgian a precizat că și de-acum înainte va continua să susțină relațiile dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Georgiană.

„Am promis Preafericirii Sale că în orice demnitate voi continua activitatea mea de acum înainte voi sprijini și impulsiona relațiile Bisericii Ortodoxe Române și ale Bisericii Ortodoxe Georgiene și, desigur, relațiile dintre popoarele noastre”, a declarat pentru Ziarul Lumina Ilia Giorgadze.

De asemenea, acesta a spus că are ca proiect denumirea unei străzi din capitala Georgiei, Tbilisi, cu numele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

„Avem proiecte concrete în viitor, cum ar fi numirea unei străzi din Tbilisi, capitala Georgiei, cu numele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu; de asemenea, să continuăm și să intensificăm pelerinajele credincioșilor ortodocși români în Georgia, desigur și ale credincioșilor ortodocși georgieni în România”, a adăugat Excelența Sa.

Părintele Patriarh i-a urat demnitarului reîntoarcere cu bucurie acasă. PF Daniel și-a exprimat aprecierea față de activitatea ambasadorului, dar și față de poporul georgian.

„Avem o admirație deosebită pentru credința poporului dumneavoastră și pentru cultura dumneavoastră și sperăm că veți fi în continuare un apostol al prieteniei georgiene și române”, a mărturisit Patriarhul României.