ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În dimineața zilei de 27 decembrie 2014 a fost găsit mort în locuința sa, Giancarlo Sartini, invalid de 53 de ani ucis cu lovituri de rangă în cap.

Sartini, fost angajat feroviar, a fost ucis pentru jaf cu lovituri de rangă și bâtă în timp ce dormea, scrie gazetaromânească.com. Victima avea 53 de ani, era corpolent și era constrâns să doarmă cu o mască de oxigen. Sursa citată scrie că acesta probabil s-a trezit pe timpul unei tentantive de furt din locuința sa și a fost luat la bătaie de hoț.

Cornel Nicolae, zis Nica, un român de 23 de ani, care locuia într-un apartament din bloc, a fost arestat ca urmare a convorbirilor telefonice cu mama sa care au fost interpretate pe timpul anchetelor drept aluzii privind infracțiunea.

Pe timpul procesului, apărarea a subliniat lipsa urmelor biologice care să-l incrimineze pe Nica în apartamentul victimei. Amprenta de picior relevată cu ajutorul luminolului pe partea dreaptă a comodei victimei nu aparține muncitorului român, conform sursei de mai sus. În plus, pe timpul orelor în care a fost plasată moartea pensionarului (între 21.30 de pe 26 decembrie și 1.30 ziua următoare), Nica nu a fost niciodată singur.

Muncitorul român a fost arestat pe 10 ianuarie, acuzat de omor calificat și tâlhărie, agravat de lipsa de apărare a victimei.

A fost arestat de carabinieri pentru că intenționa să se reîntoarcă în România. Arestatul, descris drept o persoană politicoasă și amabilă, care nu a creat niciodată probleme justiției, locuia cu câțiva amici într-un apartament de la etajul patru al blocului victimei, care locuia la etajul întâi.

Arestat pentru omor, românul a fost achitat după 9 luni pentru necomiterea faptei. Judecătorul Paola Moscaroli l-a achitat pe 3 mai pe Nica Cornel (foto), român de 23 de ani și vecin al victimei.

Avocații apărării au fost Marina Magistrelli și Simeone Sardella: "Totul a fost un mare echivoc". A fost eliberat în septembrie 2015, procurorii au făcut recurs. Acum sentința definitivă: este nevinovat.