ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România s-a întors cu două medalii de la Olimpiada Internațională de Lingvistică, unde a participat pentru a patra oară consecutiv.

La ediția din acest an (a XIV-a), desfășurată  în perioada 25 - 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele.

Aflată la a doua participare la această competiție, Ioana Bouroș (Colegiul Național „Costache Negri” din Galați) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă, Theodor Cucu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), a obținut medalia de bronz.

Din lotul României au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București, potrivit tvr.ro.

Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe.