ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adunarea Generală a Consiulului Național al Elevilor (CNE), ce a avut loc zilele acestea la Focșani, a decis cu de la sine putere că este cea mai reprezentantivă entitate a elevilor la nivel național, deși în România există în multe județe asociații ale elevilor care au personalitate juridică, lucru care lipsește consiliilor elevilor, informează VranceaMedia.

„Nu există nici un temei legal pentru ca elevii reuniți la Focșani să aibă cea mai mare reprezentativitate, așa cum s-a invocat. Nici măcar nu au personalitate juridică. Este doar o structură căreia Ministerul îi achită masa și cazarea, condiții în care ne întrebăm câtă independență poate avea față de cei care guvernează”, a precizat un elev din cadrul Asociației Elevilor din Bacău pentru sursa citată.

În aceste condiții, elevul Petru Apostoaia, președintele CNE România, a anunțat că organizația sa susține introducerea educației sexuale în școli.

„Susținem educația sexuală… Nu susținem acele declarații care susțin că educația sexuală denaturează generații”, a spus Apostoaia.

Întrebat fiind despre reducerea orelor de Istorie si Geografie, răspunsul președintelui Consiliului Elevilor a fost surprinzător: „Noi nu privim acest aspect ca fiind cel mai important”. 

Evenimentul de la Focșani a fost organizat de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, cel care s-a implicat și în organizarea evenimentului din 24 februarie 2018, de la Hotel Unirea, acolo unde elevilor prezenți li s-a adus o persoană transgender care a făcut declarații bulversante cu privire la noțiunile de bărbat și femeie, indicându-le elevilor din sală să-și închipuie că sunt ce vor ei, eveniment despre ActiveNews a relatat la vremea respectivă.
 
De remarcat este faptul că aceste consilii ale elevilor sunt depedente de Ministerul Educației Naționale.