ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Gheorghe a vorbit în plenul Parlamentului despre recentul subiect de la olimpiada de limba română din Prahova în care elevilor de clasa a XII-a  le-au fost testate talentele de denunțători.

Deputatul a criticat actualul sistem de învățământ care în opinia sa tinde să semene cu cel din anii comunismului, promovându-se din ce în ce mai multe nonvalori.

„Voi vorbi despre o situație creată recent, respectiv Ilie Moromete denunțat la Securitate. Din păcate vedem cum sistemul românesc de educație încă zace sub aceleași impresii ale mentalului securist. Ilie Moromete, personaj al romanului obsedantului deceniu din perspectiva marelui Marin Preda a fost un rezistent, rezistent la cotele obligatorii ale „La colectiv”, rezistent la colectivizare și rezistent la ceea ce a însemnat instaurarea regimului comunist. El era un om pe sistemul spunem ca voi și facem ca noi. Din păcate astăzi sistemul românesc de educație tinde să formeze acest om nou și ceea ce am văzut la olimpiada de limba română nu vine decât să ne certifice acest fapt și să ne arate că încă toate tarele regimului comunist nu au dispărut.

Oare ăsta e obiectivul nostru, să creăm niște tineri, niște copii care să fie învățați de mici cu denunțurile, cu delațiunea, cu pâra? Probabil că nu. De aceea au cred că ar fi timpul să ne revenim pur și simplu și să luăm în seamă ceea ce înseamnă o societate liberă unde nu se trăiește pe bază de frică și unde suntem cu adevărat respectați și unde există respect între oameni. Din păcate, cu toții am observat ce s-a întâmplat în România ultimilor ani și cred că nu putem să facem din delațiune o virtute națională și nu putem să introducem în sistemul de învățământ aceste nonvalori”, a spus Daniel Gheorghe.

 

Declarația mea politică de luni despre denunțul la adresa lui Ilie Moromete. :)

Posted by Daniel Gheorghe on 1 Martie 2017