ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul făcut de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, care au decis să-și retragă fetița de la școală, optând pentru homeschooling, a generat o întreagă dezbatere despre oportunitatea acestui sistem în educația unui copil.

 Deputatul Daniel Gheorghe susține homeschooling-ul, pe care-l consideră adevărata șansă e educației românești. Potrivit deputatului PNL, acest sistem de învățământ la domiciliu este creativ, pune accent pe calitățile unui copil, cultivând valorile.

"Adevarata șansă a educației românești o reprezintă învățământul în regie proprie, educația particulară cunoscută în lume drept "homeschooling".

O spun cu părere de rău, dar în ultimii ani învățământul public de la noi a devenit tot mai ideologizat și mecanicizat iar universitățile au eliminat de multă vreme calitatea în numele cantității. "Homeschooling"-ul (învățămantul la domiciliu, în traducere) creativ și axat pe dezvoltarea calităților și a valorilor poate aduce un suflu nou într-o educație care virează dinspre național-comunism spre marxism cultural.

Educația trebuie să formeze caractere, nu să facă doctori din toți căprarii! Să vă mai zic și că azi am auzit la tv un rector de universitate care vorbea de Imperiul Austro-ungar pe vremea lui Napoleon?", scrie Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.