ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eleva plutonier Sabina Calișevici, din Câmpulung, și Adrian Toma, din Focșani, au adus României două medalii de aur la cea de-a 13-a ediție a Olimpiadei de Geografie, care s-a desfășurat în China. Radu Artiom din București și Sorina Avădanei, din Neamț, au cucerit medaliile de argint, respectiv bronz.

România a participat la Olimpiada Internațională de Geografie, care s-a desfășurat la Beijing în perioada 19-22 august, cu patru elevi, iar doi dintre ei au obținut medalii de aur. Este vorba despre eleva plutonier Sabina Calișevici și Adrian Toma.

Ceilalți doi elevi din lotul României, Radu Artiom din București și Sorina Avădanei, din Neamț, au cucerit medaliile de argint, respectiv bronz.

Lotul României a fost pregătit de profesorii Dorin și Cornelia Fiscutean. La competiție au participat 29 de țări, competitorii susținând trei probe, toate în limba engleză. Medaliile vor fi decernate luni, la Beijing.

Anul trecut lotul olimpic al Romăniei a obținut patru medalii - o medalie de aur, două de argint și o medalie de bronz, România clasându-se pe locul I.