ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul României, prezent la a XIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, desfășurată la Belgrad, în perioada 2 - 8 august, a obținut două medalii de aur și o medalie de argint, această performanță plasând țara noastră pe poziția secundă a clasamentului pe națiuni.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, cei doi elevi medaliați cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici (clasa a XII-a, Colegiul Militar Liceal "Ștefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc) și Victor Vescu (clasa a XI-a, Complexul Educațional "Lauder Reut" din București) care a înregistrat și cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenților dublu medaliați cu aur la această competiție.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București.
Din lot a făcut parte și Iulia Armencea (clasa a XII-a, Colegiul Național "Costache Negri" din Galați).

Echipa României a fost însoțită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași.

Olimpiada Internațională de Geografie a reunit peste 160 de elevi din 45 de țări.