ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lotul olimpic de informatică al României a obținut două medalii de aur și două medalii de argint la a XXV-a ediție a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfășurată la Chișinău în perioada 2 - 8 iulie, a informat, luni, Ministerul Educației Naționale (MEN).

Laureații cu aur sunt George Chichirim (clasa a XII-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța) și Alex Tatomir (clasa a XI-a la Colegiul Național 'Nicolae Bălcescu' din Brăila).

Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu" din București) și Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București) au fost recompensați cu medaliile de argint.

 

Echipa României a fost coordonată de prof. Ionel-Vasile Piț-Rada (team leader) și Adrian Budău (deputy team leader), iar competiția a reunit 13 echipe din 12 țări: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia, precizează Ministerul Educației.

Alex Tatomir, liderul clasamentului, este elev al Colegiului Național „N. Bălcescu” din Brăila și, la doar 17 ani, are un palmares impresionant. A câștigat până acum 11 medalii la olimpiadele naționale și 3 medalii internaționale: argint în clasa a VIII-a la Balcaniadă, bronz în clasa a X-a la Central-Europeană, la care se adaugă aurul câștigat acum la Balcaniadă. De asemenea, în anul școlar care tocmai s-a încheiat el a cucerit alte trei medalii la concursurile internaționale: aur și argint la „Romanian Mater of Informatics” și aur la Info(1)CUP.

La Olimpiada Balcanică de Informatică au participat 49 de elevi, însoțiți de 24 de profesori. Țările înscrise în concurs au fost: Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia.

Echipa din Republica Moldova, care a câștigat o medalie de aur și una de bronz, s-a fotografiat alături de echipa României.

Felicitări tuturor elevilor români!