ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii bucureșteni care au obținut medii de 10 la examenele naționale au fost premiați, în cadrul unei festivități, de către Primăria Capitalei, ei primind câte o 1.000 de lei, dar și o tabără în Croația.

Primăria Capitalei a premiat, în cadrul unei ceremonii organizate la Colegiul Național „Matei Basarab” din București, pe cei 112 elevii care au luat nota 10 la Evaluarea Națională, cei 11 care au obținut nota maximă la Bacalaureat, dar și pe șefii de promoție ai liceelor. Elevii au primit câte o 1.000 de lei, o excursie în Croația și o diplomă.

„Nu am mai ieșit până acum din țară și cred că este binevenită această tabără primită. Nu am fost un copil răsfățat, părinții mei mi-au asigurat condițiile pe care ei au putut să mi le asigure, un trai decent. Dacă înveți și te pregătești foarte mult, nu ai cum să nu reușești. Prefer să fiu optimist pentru că altă variantă nu am. Când i-am spus mamei, în primul moment, a fost faza aceea de negare, după care, a izbucnit în plâns, eu am rămas fără reacție. Nu ai cum să te pregătești emoțional pentru așa ceva”, a povestit Alex, elev de nota 10 la Bacalaureat.

Alex Preda a absolvit Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Capitală și a fost singurul care a obținut media maximă la examenul de bacalaureat. Acum se pregătește pentru examenul de admitere la Medicină și speră primească o veste bună, exact ca la Bacalaureat.

„Vreau să scap și de examenul de admitere de la Medicină. Am emoții mai mari decât la Bacalaureat pentru că Medicina este singura carte pe care o joc, dar am mare încredere că totul se va încheia cu bine. La Bacalaureat, nu am fost pregătit pentru rezultatele acestea.Toți m-au felicitat și e un sentiment de mândrie și am știut că așa o să pot să îmi promovez liceul. Medicina a fost preocuparea mea în ultima perioadă. Mama a avut o pasiune pentru medicină, dar nu m-a influențat acest lucru. Îmi doresc atât de mult să contribui la schimbarea acestui sistem sanitar românesc. Vreau să studiez aici, în primul rând, pentru că facultatea noastra de medicină este foarte bună și nu văd de ce aș pleca în acest moment din țară. Poate după ce termin, voi pleca, dar vom vedea”, a explicat Alex.

Colega lui mai mică, Alexandra, este unul dintre cei 112 absolvenți de gimnaziu care au luat nota maximă la Evaluarea națională, iar media generală de admitere la liceu a fost 9,99, astfel a reușit să intre acolo unde și-a dorit, la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București.

„Mă simt foarte mândră. Este o realizare pentru mine. Am fost destul de stresată în clasa a opta, dar examenul nu a fost foarte greu. Nu mă consider tocilară, am timp și să ies afară. În plus eu fac dans sportiv, merg de patru ori pe săptămână la antrenamente, acum în perioada vacanței. Un alt hobby e muzica, dar prin casă, nimic serios. Mi-am dorit foarte mult să intru la un liceu bun și nu am fost împinsă de la spate să învăț. Cred că poți reuși fără să faci meditații doar dacă ai acest dar al învățăturii, să fii deștept din naștere. Eu am muncit, la mine nu a picat din cer rezultatul. Cred că vara asta o să fiu destul de plecată. Am primit și excursia asta în Croația și o să plec și în Grecia. Sper să fie cea mai frumoasă vacanță pentru că nu am nici teme. Orice elev premiant își dorește un viitor strălucit și sper că vor fi patru ani de liceu foarte frumoși”, a declarat Alexandra Adomnicăi, elevă de nota 10 la Evaluarea Națională.

La nivel național, au fost 126 de medii de 10 la Bacalaureat și 497 de elevi au obținut nota maximă la Evaluarea Națională.