ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei medalii de aur și o medalie de argint este bilanțul participării românești la a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia). 

Rezultatul, cel mai bun din istoria participării românești la această competiție, plasează România pe locul I in Europa și pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al țărilor participante (75), potrivit Ministerului Educației.
 
La ediția din acest an au fost prezenți 264 de competitori din 75 de țări.

Cei trei elevi români medaliați cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța), premiat cu „argint" în 2015, și Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați).
 
De asemenea, lui Andrei Iliescu, câștigător al medaliei de aur și la ediția anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obținută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.