ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Departamentul Pro Vita, din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, organizează „Festivalul Familiei”. Evenimentul se va desfășura astăzi, 11 septembrie, în Piața Unirii din Iași.

 „Pentru Pro Vita Iași este un moment important. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când ne străduim să împlinim misiunea de salvare, protejare și îmbunătățire a vieții. Pentru că majoritatea activităților noastre gravitează în jurul vieții, a copilului și a familiei, ne-am gândit să organizăm acest festival. Este un dar pe care vrem să-l oferim copiilor și părinților”, a declarat Otilia Palade, referent al Departamentului Pro Vita, citată de Doxologia.

„Festivalul Familiei” va începe la ora 13:30, în Piața Unirii, unde vor fi amplasate 20 de corturi în care se vor desfășura diverse activități interactive precum: ateliere de lectură, jocuri cu premii, activități de echipă, diverse ateliere de creație, facepainting, ateliere de origami și avioane de hârtie, plus multe alte surprize.

 „Am ales să organizăm această primă ediție a „Festivalului Familiei” în preajma sărbătorii Sfinților Ioachim și Ana, deoarece ei reprezintă un important model de părinți creștini”, a mai adăugat Otilia Palade.

Departamentul Pro Vita își desfășoară activitatea din anul 2011, fiind înființat din inițiativa Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În prezent, activitățile desfășurate sunt concentrate în 3 mari programe: Programul de prevenție și informare, care se adresează în special tinerilor, Programul Praesidio, pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, și Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sf. Stelian”. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.provitaiasi.ro, sau pe pagina de facebook ProVitaIasi.