ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și-a exprimat, într-un mesaj transmis pe Facebook, solidaritatea față de elevul Vlad Țăranu, sancționat cu scăderea notei la purtare pentru promovarea mesajului „Basarabia e România” și pentru că-și iubește țara și susține valorile naționale. Redăm mai jos mesajul FCRCHM:

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) își exprimă profundul dezacord și consternare față de sancțiunea aplicată elevului Vlad Țăranu, de la Colegiul Tehnic „George Barițiu”, pentru exprimarea patriotismului și a mesajului unionist „Basarabia e România”.

Constatăm cu tristețe și indignare că în timp ce un elev este sancționat pentru mesajul „Basarabia e România”, în județele din Transilvania mesajele autonomiste, iredentiste și sovine pentru așa-numitul „ținut secuiesc” sunt afișate și promovate de către autorități locale, instituții școlare și personalități, fără nicio sancțiune.

Considerăm că această dublă măsură este complet inacceptabilă și nedreaptă. Elevul Vlad Țăranu merită întreaga noastră solidaritate și susținere în fața acestei nedreptăți. Vlad Țăranu este un tânăr pasionat de istorie și de valorile naționale, iar exprimarea sa de dragoste și respect pentru Basarabia, ca parte a României, ar trebui să fie încurajată și apreciată, nu sancționată.

FCRCHM solicită în mod ferm reconsiderarea sancțiunii aplicate lui Vlad Țăranu și îndeamnă toate instituțiile implicate să acționeze în spiritul justiției și egalității. Reafirmăm că solidaritatea cu Vlad Țăranu nu este doar despre dreptatea unui elev, ci despre apărarea valorilor naționale și a memoriei celor care și-au sacrificat viețile pentru reîntregirea României.
 
Petiția pentru susținerea tânărului elev poate fi semnată AICI.