ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dascălii selectați în program ar putea câștiga și de două-trei ori mai mult decât până acum și vor primi bani pentru chirie și transport. 

Guvernul s-a inspirat din modelul ''Teach for Romania''. O organizație non guvernamentală selectează pe bază de CV și de interviu tineri absolvenți, pe care îi trece apoi printr-un curs de pedagogie, pentru ca în final să îi trimită să predea în școli defavorizate din 15 județe aflate în sudul și estul țării. Profesorii aplică inclusiv metode de predare interactive care pot să stârnească interesul elevilor, în acele școli în care rata abandonului este mare.
 
Din septembrie primăriile, școlile, ONG-urile sau bisericile din localitățile defavorizate pot solicita fonduri europene.

Scopul final ar fi pregătirea și plata a 5000 de dascăli în 150 de școli defavorizate. Fiecare școală sau primărie va decide ce beneficii le acordă doritorilor, pe lângă salariu.

Prioritate vor avea proiectele din zonele marginalizate. În România avem peste 2200 astfel de localități în care trăiesc peste 500.000 de oameni.