ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Timișoarei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Fundația Culturală Artmedia și CJ Timiș i-au premiat, pentru al 15-lea an consecutiv, pe elevii olimpici din județul Timiș, informează Basilica.ro.

Anul acesta, aproximativ 140 de elevi, care au obținut locurile I, II, III și mențiuni la etapa națională a olimpiadelor școlare, au fost elogiați și premiați. Nu au fost uitați nici profesorii elevilor care i-au coordonat pe treptele superioare ale cunoașterii.

Tinerii au fost premiați de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, prof. Aura Danielescu, inspector școlar general, și părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Privind atâția tineri am impresia că am în față holda de aur, de grâu, a Banatului”, a spus IPS Ioan.

„Constantin Brâncuși a dăltuit în stâncă Cumințenia Pământului. Dragi tineri, eu, pe frățiile voastre, vă declar Cumințenia Banatului. Fiecare dintre dumneavoastră sunteți o Cumințenie a Banatului, le-a spus ierarhul elevilor”, dar nu i-a uitat nici pe dascălii lor:

„Dar, dacă știm că autorul Cumințeniei Pământului a fost Brâncuși, mă uit în această sală și văd câți de Brâncuși sunt, profesorii care, nu în stâncă, ci în știință au dăltuit aceste Cumințenii ale Banatului. Vă felicit și vă declar, dragi profesori, Brâncușii Banatului”, a încheiat ierarhul.

Elevii olimpici cu premiul I au primit suma de 1100 lei, cei cu premiul al II-lea: 900 lei, cei cu premiul al III-lea: 700 lei, iar cei cu mențiune: 500 lei. Totodată, toți cei 36 de elevi cu premiul I au primit cate un portret realizat de maestrul Ștefan Popa Popa’s.

De asemenea, profesorii elevilor premiați au primit sume cuprinse între 200 și 500 de lei. Premiile decernate în cadrul „Maratonului inteligenței” au avut drept scop de a recunoaște și aprecia rezultatele deosebite ale elevilor și profesorilor timișeni în diferite domenii de învățământ; de a stimula creativitatea și pregătirea personală în domenii de maximă importanță pentru viitorul societății românești și de a populariza rezultatele deosebite și a contribui direct sau indirect la dezvoltarea învățământului timișean.