ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suspendarea cursurilor în școlile din Capitală ar putea fi luată în considerare și pentru zilele de miercuri, joi și vineri, în funcție de evoluția vremii, a declarat, pentru News.ro, Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), adăugând că această decizie va fi luată marți dimineață.

"În urma contactelor și consultărilor cu Primăria Capitalei, cu aprobarea Ministerului Educației Naționale, Inspectoratul Școlar a decis sistarea cursurilor pentru zilele de luni și marți. Acest lucru s-ar putea prelungi în funcție de evoluția vremii, pentru că pe primul plan stă securitatea și siguranța copiilor. Această decizie o vom lua marți dimineață”, a declarat, pentru News.ro, Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, luni, școlile vor fi închise în 20 de județe și în Capitală, iar marți nu se vor face cursuri în 16 județe și în București. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Luni vor fi suspendate cursurile la nivelul a 20 județe: Botoșani, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Iași, Olt, Maramureș, Neamț, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și municipiul București, potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Totodată, marți vor fi întrerupte cursurile în 16 județe dintre cele 20 menționate anterior și municipiul București, excepție făcând județele Călărași, Giurgiu, Tulcea și Vaslui.