ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, portalul Mediafax titra: „Avem nevoie de ore de educație sexuală în școli? Ce răspuns au dat Asociațiile de părinți. "Opționalul Educație pentru Sănătate trebuie revizuit”.

Titlul, care părea să promoveze un consens al „asociațiilor de părinți” asupra Educației sexuale în școli, era însoțit de declarația președintelui Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache. Nu este clar dacă există vreo asociație de părinți în această Federație.

Iată ce a scris Mediafax: „Da, avem nevoie de educație sexuală-n școli. Având în vedere reticența părinților de a comunica cu proprii copii și faptul că mai bine obții o informație diseminată de către un profesionist, și nu obținută de pe un motor de căutare. (...) Opționalul "Educație pentru Sănătate" trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinți, în toate unitățile de învățământ.

Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenție la cine predă aceste noțiuni și bineînțeles modul în care sunt prezentate în funcție de ciclul de învățământ. (...) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informația, au abuzat emoțional copiii.Se fac presiuni, bine-venite, să avem și Educație juridică și financiară, de aceea spun că toate aceste informații trebuie să intre pe CDS, și părinții să fie informați corespunzător. Din păcate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din școala respectivă. Poate într-un final, domnii directori consideră că învățământul trebuie să fie centrat pe elev, nu pe profesor”.

În realitate, din declarația completă a lui Cristache au fost scoase unele afirmații, care ar fi schimbat cu totul perspectiva celor spuse de președintele aceluii ONG.

Cea mai importantă parte a declarației pe care Mediafax a omis s-o menționeze și care schimbă complet datele probleme este următoarea: „Nu sunt de acord ca această " Educație pentru Sănătate" să facă parte din trunchiul comun. Ar fi prea mult o oră pe săptămână, numai pentru această disciplină”.

De altfel, chiar la aceeași postare, Iulian Cristache a specificat clar că nu dorește „Educație sexuală”, în termenii propagandei seculariste pe acest subiect, ci în cadrul Educației pentru sănătate. Mai mult, acesta a pomenit de „munca” realizată de anumite ONG-uri care „au traumatizat copiii” în acest domeniu. E foarte probabil ca Iulian Cristache să se fi referit chiar la ONG-urile care au promovat educația sexuală în școli, acolo unde au fost lăsate.

„Am spus ca vorbim de educație pentru sănătate. La ciclul primar e bine să-ți cunoști corpul. Nu vă gândiți la educația sexuală în sensul actului sexual.”, a scris el.

Mai târziu, acesta s-a arătat chiar indignat de informația conform căreia, în cadrul unei grădinițe din Brașov s-ar fi predat Educație Sexuală.

„A apărut o informație că la Grădinița Boboceii din Brasov, ar fi început cursuri de educatie sexuală.
Sper, din tot sufletul, să fie vorba de Educație sanitară, altfel am înnebunit cu toții. Ce educație sexuală poți preda la grădiniță?!”, a spus Cristache.

Știrea a fost preluată, mot-a-mot, de pe Mediafax de mai multe siteuri de știri, inclusiv Hotnews. De asemenea, a fost preluată și de portalul România Curată, deținut de ONG-uri care promovează educația sexuală în școli, de ani de zile.