ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două medalii de aur și trei de argint au fost câștigate de elevii Liceului Internațional de Informatică din București la cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică desfășurate în Elveția, în perioada 11-17 iulie.

Toate cele cinci medalii reprezentând palmaresul lotului național de fizică al României la această competiție au fost câștigate de elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București: medaliile de aur au fost aduse României de Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu, iar cele de argint, de Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu. În competiție au fost înscriși 450 de elevi din 90 de țări, potrivit Agerpres.

Și lotul național de matematică al României a câștigat șase medalii la cea de-a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată la Hong Kong în perioada 6-16 iulie.