ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De câțiva ani, fără să existe o dezbatere publică în acest sens, în toate școlile și grădinițele din România se sărbătorește Halloween.

Copiii sunt invitați, uneori chiar obligați, să-și procure costumații cât mai "înfricoșătoare" pentru spectacole. ActiveNews a primit la redacție mai multe plângeri din partea unor părinți, care au reclamat faptul că deși au refuzat participarea la acest eveniment, educatoarele și profesorii i-au obligat să cumpere accesorii pentru Halloween.
 

Dacă mai cunoașteți asemenea cazuri, vă rugăm să ne scrieți la adresa contact@activenews.ro. Mulțumim!


Un caz mai grav decât atât s-a petrecut însă în județul Vrancea, la Focșani. Conform presei locale, mama unei fetițe de 7 ani a destăinuit ce s-a petrecut în școala unde învață fetița sa.

Femeia a povestit că elevii mai mari au băgat în sperieți pe cei mai mici, folosind expresii dintre cele mai violente.

"Mulţi dintre copii au recurs la gesturi şi vorbe de genul „Te omor”, „Mori”, „Am ieşit din mormânt şi vin la tine” şi tot felul de alte expresii prin care au băgat groaza în elevii mai mici, mai ales în cei de clasa pregătitoare. Este inadmisibil ce se petrece în şcoală. Voi face o sesizare la Inspectorat„, a  spus Violeta B, din Focșani, pentru Vrancea Media.

O scenă tragi-comică s-a petrecut la Școala "Nicolae Iorga" din Focșani. Acolo, profesoara Marlena Boldeanu a organizat o dezbatere între elevi despre influența mass-media asupra...elevilor. Deși unii au recunoscut că imaginile violente, cu cruzime și nedreptăți, "le creează discomfort psihic", profesoara le explica că trebuie să se detașeze de astfel de imagini, în timp ce un elev era îmbrăcat într-un costum ce seamănă leit cu cel al organizației rasiste, Klu-Klux-Klan, cunoscută pentru crimele împotriva negrilor dar și a oponenților politici.( Foto în centru). Lângă el era un coleg deghizat în diavol.